‘Shang-Chi’-regisseur Destin Daniel Cretton zal ook nieuwe ‘Avengers’ voor zijn rekening nemen

Het is zover. Marvelbaas Kevin Feige heeft een nieuwe tijdlijn aan Marvelprojecten bekendgemaakt. Dat deed hij naar goede gewoonte tijdens de San Diego Comic Con. Tussen de nieuwe projecten zitten heel wat films, series én twee nieuwe Avengers-films. Die twee films zullen pas in 2015 uitkomen, maar toch maakte Marvel Studios vandaag al bekend wie de eerste film Avengers: Kang Dynasty zal regisseren.

Het is nog lang niet gedaan met nieuwe Marvelprojecten. Afgelopen weekend deelde de studio een hele waslijst aan nieuwe films en series die allemaal voor 2026 zullen uitkomen. De grootste verrassing daarbij waren misschien wel de twee nieuwe Avengers aan het einde van Phase 7. De eerste van die twee films, namelijk Avengers: Kang Dynasty heeft zelfs al een regisseur. En dat is geen onbekende.

Destin Daniel Cretton

In mei en november 2025 mogen de fans maar liefst twee Avengers-films verwachten. Dat maakte Marvelbaas Kevin Feige bekend tijdens de San Diego Comic Con. De eerste in het rijtje heet Avengers: Kang Dynasty, de tweede krijgt de naam Avengers: Secret Wars. Over wat die films precies zullen gaan en wie erin zal meespelen, is nog niet zeker. Wat we wel al weten is dat de nieuwe projecten niet meer zullen geregisseerd worden door de Russo Brothers. Zij stonden eerder wel aan het hoofd van Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame.

Wie Secret Wars zal regisseren, is nog niet duidelijk. Maar voor Kang Dynasty is de regisseur al bekendgemaakt. En dat wordt Destin Daniel Cretton, meldt Variety. Cretton is binnen het Marvel Cinematic Universe geen onbekende. Hij maakte eerder al Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings, die zeer goed ontvangen werd. In de toekomst zou hij ook nog een tweede film rond dat personage regisseren. Daarna volgt dan Avengers: Kang Dynasty als klap op de vuurpijl.

Meer
Lees meer...