Marvel komt met twee nieuwe ‘Avengers’-films

Een hele berg nieuws voor fans van Marvel. Tijdens de jaarlijkse San Diego Comic Con heeft Marvelbaas Kevin Feige een volledig nieuwe tijdlijn gedeeld. Daarop staan heel wat nieuwe projecten, waaronder twee nieuwe Avengers-films. Die zouden in 2025 uitkomen.

Het is nog lang niet gedaan met het Marvel Cinematic Universe (MCU). Marvel Studios heeft tijdens San Diego Comic Con naar jaarlijkse gewoonte weer heel wat nieuws gedeeld. Bij dat nieuws horen veel nieuwe films en series, waaronder een nieuwe Captain America-film, releasedata voor Loki seizoen 2 en de serie Echo, enzovoort. Maar het meest opvallende is zonder twijfel de komst van twee Avengers-projecten in 2025.

Avengers

De Avengers is een groep superhelden uit het MCU. Al sinds het prille begin van de films en series zijn de projecten rond de Avengers de populairste. In de allereerste Avengers uit 2012 bestond die groep nog maar uit vijf superhelden, maar later kwamen er daar nog heel wat bij. Uiteindelijk kwam alles tot een climax in Avengers: Endgame in 2019. In die film namen we ook meteen afscheid van enkele belangrijke superhelden zoals Captain America, Iron Man en Black Widow.

Na Endgame was het dus tijd voor een nieuw begin. Marvel Studios begon met het introduceren van heel wat nieuwe personages en superhelden zoals Shang-Chi, Ms. Marvel en Moon Knight. En ook oude bekenden, zoals Daredevil en Kingpin, maakten een comeback. Met die nieuwe groep helden zal Marvel Studios in 2025 een nieuwe Avengers-film maken. Al is het nog niet duidelijk welke personages precies hun intrede zullen maken.

Nieuwe Avengers

De titels voor de twee films zijn Avengers: The Kang Dynasty en Avengers: Secret Wars. Die zouden respectievelijk op 2 mei en 7 november 2025 uitkomen in de bioscoop. Hoewel er nog weinig over de inhoud bekend is, kunnen we er vanuit gaan dat The Kang Dynasty rond het personage Kang uit de Doctor Strange-films zal draaien. In de comics komen heel wat helden zoals Spider-Man, Doctor Strange en Shang-Chi samen om Kang te verslaan.

In Secret Wars zal de lijst van superhelden nog uitbreiden. De film is gebaseerd op de gelijknamige reeks comics. Daarin zijn zowel de gekende Marvelhelden als de X-Men en de Fantastic Four te zien.

Meer
Lees meer...