‘Ms. Marvel’ krijgt beste rating van alle Marvelprojecten

Het eerste seizoen van de nieuwste Marvelreeks Ms. Marvel is volledig te streamen op Disney+. De openingscijfers van die serie vielen wat tegen. Maar op Rotten Tomatoes zou de reeks nu wel de allerbeste rating hebben van alle Marvelprojecten. Dat schrijft ComicBook.

De Disney+-serie Ms. Marvel met Iman Vellani in de hoofdrol is momenteel het Marvelproject met de beste rating ooit. Zo blijkt althans volgens de Tomatometer op de review website Rotten Tomatoes. Daar zou de reeks namelijk een Certified Fresh rating hebben van maar liefst 98 procent. Dat is beter dan het vorige record van de Marvelfilm Black Panther die 96 procent scoorde.

Beste Rotten Tomatoes-score

Alle zes afleveringen van de nieuwste Marvelreeks Ms. Marvel behaalden op Rotten Tomatoes een minimum score van 92 procent. De finale bleek daaruit de laagst gewaardeerde aflevering van de zes te zijn. Aflevering vier en vijf eindigden elk met een perfecte score. Het publiek gaf de serie op Rotten Tomatoes wel maar een score van 78 procent. Toen de serie pas uitkwam, kreeg die ook allesbehalve lovende reviews van de critici op andere sites. Hoofdrolspeelster Iman Vellani was daar echter op voorbereid.

“Het is iets waarvan we wisten dat het kon gebeuren”, zei ze in een gesprek met NME. “Het gebeurde ook toen de stripboeken uitkwamen in 2014. Ik ben helemaal voor opbouwende kritiek, zolang mensen een terechte zorg of suggestie hebben. Dan geef ik erom. Maar ik weet ook dat je onmogelijk op iedereen indruk kan maken. We hebben wel ons doelpubliek geraakt, maar ook een heel nieuw publiek dat niet wist dat ze verliefd zouden kunnen worden op dit personage”, zei Vellani nog.

Ms. Marvel

De serie kreeg recent een nieuwe synopsis van Marvel: “Ms. Marvel introduceert Kamala Khan, een 16-jarig Pakistaans-Amerikaans meisje uit Jersey City. Ze is droomt ervan om een kunstenares te worden, maar is daarnaast nog een fervente gamer en een fanatieke schrijver van fan-fiction. Daarbij is ook een grote Avengers-fan, meer bepaald van Captain Marvel. Kamala kan echter maar moeilijk haar plaats in de wereld vinden, totdat ze plots superkrachten krijgt net zoals de helden waar ze zo hard naar opkijkt.”

Iman Vellani speelt de hoofdrol van Kamala Khan aka Ms. Marvel. Ms. Marvel was origineel bedoeld om een mini-reeks te zijn. Dus of er een tweede seizoen komt, is niet geweten. En of de reeks nu echt zo goed is als Rotten Tomatoes beweert, laten we jullie zelf beoordelen.

Bekijk de trailer van Ms. Marvel seizoen 1 hieronder:

Het eerste seizoen van Ms. Marvel is nu te streamen op Disney+. Nog geen abonnement? No worriesKlik hier en bespaar 15 procent op een jaarabonnement.

Meer
Lees meer...