‘Black Panther 2’: Daniel Kaluuya keert niet terug als W’Kabi

Slecht nieuws voor de fans van Black Panther. Get Out-acteur Daniel Kaluuya zal namelijk niet terugkeren in de aankomende Marvelfilm Black Panther: Wakanda Forever. Dat bevestigt Variety. De sequel wordt voorlopig nog steeds verwacht in de Belgische bioscopen op 9 november 2022.

Het is officieel bevestigd: acteur Daniel Kaluuya zal zijn rol in de eerste Black Panther-film uit 2018 niet hernemen in het vervolg. Daarin speelde hij W’Kabi, de beste vriend van T’Challa (de overleden Chadwick Boseman) en het hoofd van de beveiliging van de Border Tribe.

W’Kabi

Hoewel bevestigd was dat de oorspronkelijke filmsterren Lupita Nyong’o, Danai Gurira, Martin Freeman, Letitia Wright, Winston Duke en Angela Bassett zouden terugkeren, was de status van Daniel Kaluuya in de tweede film tot nu toe onduidelijk.

Bronnen die dicht bij het volgende project, Black Panther 2, staan vertelden Variety dat de acteur wel werd gevraagd om terug te keren. Helaas had Kaluuya al toegezegd op het aankomende horrorproject van regisseur Jordan Peele, de film Nope. Die zou deze maand, op 20 juli, in de bioscopen verschijnen. Daarin is Kaluuya te zien naast de The Walking Dead-acteur Steven Yeun en zangeres en actrice Keke Palmer. Kaluuya werd ook genomineerd voor een Oscar in de vorige film van Peele, de hit Get Out uit 2017.

Jacqueline Coley van Rotten Tomatoes tweette als eerste het nieuws dat Kaluuya niet te zien zal zijn in de sequel op Black Panther.

Black Panther: Wakanda Forever

De opnames van Black Panther: Wakanda Forever werden (eindelijk) afgerond in maart. Hiermee wordt er dus gehoopt op een release op 11 november 2022. Die datum werd namelijk meermaals uitgesteld door vertragingen in de productie. In België zou dat op 9 november 2022 zijn.

Ryan Coogler keerde terug als regisseur net zoals een groot deel van de cast uit de eerste film. Na de dood van hoofdrolspeler Chadwick Boseman in 2020, besloot Marvel om de rol van T’Challa niet te hercasten. De sequel zal in plaats daarvan focussen op andere personages uit de wereld van Black Panther. Daarbij werd er ook wel gedacht aan een manier om de erfenis die Boseman achterliet te eren. Enkele nieuwe gezichten in het vervolg zijn Dominique Thorne als een geniale uitvinder, evenals Michaela Coel en Tenoch Huerta. Welke rollen die laatste twee vertolken, is nog niet geweten.

Meer
Lees meer...