Left Right
scrollTop top

‘Get Out’-regisseur Jordan Peele maakt horrorfilm over zinkgat


horrorfilm zinkgat Jordan Peele
© EPA

Regisseur Jordan Peele heeft zijn tanden gezet in een nieuwe horrorproductie. De man achter Get Out en Us gaat een film maken over een mysterieus zinkgat. De centrale vraag: wat gebeurt er wanneer een persoon in het zinkgat springt?

De Amerikaanse entertainmentwebsite The Hollywood Reporter meldt dat de film gebaseerd is op het horrorkortverhaal The Sinkhole. In het verhaal staat een jong gezin centraal dat verhuist naar hun droomhuis. Daar komen ze erachter dat er een gapend zinkgat in de achtertuin ligt.

Het blijkt echter niet om zomaar een zinkgat te gaan, maar één dat alle spullen, die voordien kapot waren, opnieuw in oorspronkelijke staat aanlevert. De hamvraag; wat gebeurt er als een mens in het zinkgat terechtkomt?

Voor het project heeft Peele de hulp ingeschakeld van de Emmy Award genomineerde Issa Rae om gedeeltelijk de regie van de film voor haar rekening te nemen. De film zal zich richten op de illusie van vrouwelijke perfectie en de identiteit van de vrouw. Daarom is Issa Rae volgens Peele een goede medewerker. Welke scenarist aan boord van het project is, is momenteel nog niet bekend.

Eigen productiehuis

Monkeypaw, het productiehuis van Peele, zal de film voor zijn rekening nemen. Eerder bracht Monkeypaw al BlacKkKlansman van Spike Lee uit en de comedyfilm Keanu.

BlacKkKlansman werd immens populair in de VS en is actueler dan ooit gezien de black lives matter-beweging daar. De film is gebaseerd op het waargebeurd verhaal van de zwarte undercoveragent Ron Stallworth die zich in 1978 in de hoogste rangen van de racistische Ku Klux Klan gewerkt had in de Amerikaanse staat Colorado. Hij had de opdracht om de organisatie van binnenuit te saboteren.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  58.641.073
 • Aantal
  doden
  1.387.976
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  559.902
 • Aantal
  doden
  15.755