Chris Hemsworth is klaar om afscheid te nemen van Thor

Slecht nieuws voor de Marvelfans, want acteur Chris Hemsworth zou binnenkort zijn hamer aan de haak willen hangen. De Australiër speelt al meer dan tien jaar de rol van Thor in het Marvel Cinematic Universe, maar zou daar dus na nog één laatste project mee willen ophouden. Daarmee vervoegt hij het lijstje van Robert Downey Jr. en Chris Evans, die eerder ook al stopten.

Nog één film met Thor en dan is het officieel gedaan met de god van de donder. Dat is de wens van de Australische acteur Chris Hemsworth. Of de god zal verdwijnen of sterven, dat is niet bekend. Maar als het van Hemsworth afhangt wordt er binnenkort dus afscheid genomen van zijn personage. Dat zou het einde van een tijdperk betekenen, want als Thor verdwijnt blijft er nog maar één originele Avenger over.

Thor

Al sinds 2011 is Thor, en acteur Chris Hemsworth, lid van het Marvel Cinematic Universe. In dat jaar was hij te zien in zijn eerste solofilm, in 2012 volgde zijn intrede bij de Avengers en in 2013 kwam zijn tweede solofilm. In die periode werd de god van de donder zonder twijfel een van de populairste personages binnen de fandom.

Enkele jaren later, in 2017, volgde Thor: Ragnarok. Die film werd, in tegenstelling tot de tweede solofilm The Dark World, een denderend succes. Daarna volgden natuurlijk ook nog Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame. In die laatste zorgde Thor er eigenhandig voor dat de Avengers moesten terugkeren in de tijd om de infinity stones te verzamelen en Thanos te verslaan.

Laatste film

In die laatste films moesten de fans al afscheid nemen van de personages Black Widow (Scarlett Johansson), Iron Man (Robert Downey Jr.) en Captain America (Chris Evans). Dat wilde zeggen dat er nog maar twee originele Avengers overbleven, namelijk Hawkeye (Jeremy Renner) en Thor. Die laatste kreeg zelfs nog een vierde solofilm, Thor: Love and Thunder.

Maar nu zou ook Thor binnenkort dus kunnen verdwijnen. Dat liet Chris Hemsworth weten in een interview met Vanity Fair. “Ik denk dat we het boek binnenkort moeten sluiten. MIjn volgende project wordt waarschijnlijk het laatste. Een held wordt geboren, hij beleeft een avontuur en hij gaat doet. Misschien zit ik ondertussen wel al in die laatste fase.”

Meer
Lees meer...