‘Thor: Love and Thunder’: Dit is waarom Loki niet in de film zat

Sinds vorige maand is de vierde solofilm rond het personage Thor te zien in de bioscoop. Voor het eerst is daarin één personage niet te zien, namelijk Loki (Tom Hiddleston). Dat was blijkbaar ook al sinds het begin het plan. In een interview met The Hollywood Reporter legt coscenarist Jennifer Kaytin Robinson uit waarom er geen plek meer is voor the god of mischief.

Thor: Love and Thunder is de vierde solofilm van het personage Thor Odinson (Chris Hemsworth). En net zoals in de vorige film, Ragnarok, is ook deze geregisseerd door Taika Waititi. Hoewel het personage Loki in de vorige film nog wel gewoon te zien was, was hij in Love And Thunder nergens te bespeuren. Daar heeft coscenarist Jennifer Kaytin Robinson nu een verklaring voor.

Loki

Het personage Loki (Tom Hiddleston) is al sinds het prille begin een van de meest populaire Marvelpersonages. Hij is geen superheld, maar door zijn wispelturig en niet te voorspellen gedrag kon hij de harten van de fans toch al snel voor zich winnen. Hij was voor het eerst te zien in de film Thor uit 2011 en dook nadien ook nog op in de andere twee solofilms van de god. Ook in Avengers (2012) en Avengers: Infinity War (2018) had hij nog een rol.

Maar die laatste film betekende ook meteen het einde, want hij werd vermoord door Thanos. Toch dook Loki nog op in Avengers: Endgame, omdat het team toen terugging in de tijd. In zijn eigen reeks Loki wordt de antiheld dan weer, in het verleden, opgepakt door een soort organisatie. Hij leeft op dit moment nog steeds rond het jaar 2012 en is in het verhaal van Love and Thunder dus nog dood.

Geen sprake van

Een terugkeer van Loki in de nieuwe Thor-film was dus nooit de bedoeling. “Het heeft zelfs nooit op tafel gelegen”, vertelt scenarist Jennifer Kaytin Robinson aan THR. “Loki is zijn eigen ding aan het doen en de avonturen van Loki en Thor lopen nu volledig los van elkaar.”

Het ligt ondertussen vast dat het personage Loki wel zal terugkeren in een tweede seizoen van zijn eigen serie. De vraag is dus nu of Thor en Loki elkaar ooit nog ergens zullen terugzien.

Meer
Lees meer...