‘Thor: Love and Thunder’-acteur Brett Goldstein kreeg slechts twee weken om zich voor te bereiden op rol

Wie denkt dat alle acteurs binnen het Marvel Cinematic Universe een lange voorbereidingstijd krijgen, is verkeerd. Acteur Brett Goldstein, die in Thor: Love and Thunder een kleine rol vertolkte, kreeg namelijk maar twee weken de tijd. In een recent interview met The Playlist vertelt hij dat hij de rol uit het niets in zijn schoot geworpen kreeg.

Thor: Love and Thunder is de vierde solofilm van het personage Thor Odinson (Chris Hemsworth). En net zoals in de vorige film, Ragnarok, is ook deze geregisseerd door Taika Waititi. Dat wil zeggen dat ook deze film sterk afwijkt van de normale Marvelfilms. Het bevat meer droge humor, kleur en absurditeit. Maar minstens even absurd is het feit dat een van de acteurs slechts twee weken op voorhand op de hoogte was gebracht van zijn rol.

Hercules

Iedereen die de laatste Thor-film al heeft gezien, weet dat een nieuw personage zijn intrede maakt tijdens de midcreditscène. In die scène zien we hoe oppergod Zeus klaagt over de onkunde van heel wat goden, inclusief Thor. Die stal eerder Zeus’ bliksemschicht en maakte zichzelf niet echt populair.

Uiteindelijk geeft Zeus de opdracht om Thor te vinden en hem uit te schakelen. Op het einde van de scène zien we dat de god het tegen Hercules heeft. Die rol werd gespeeld door de Britse acteur Brett Goldstein.

“Magere comedian”

Goldstein is vooral bekend van zijn rol als Roy Kent in de AppleTV+-serie Ted Lasso. Vorig jaar won hij zelfs de Emmy voor ‘Beste Acteur in een bijrol in een komische serie’. Daarnaast is hij ook komiek en schrijft hij scenario’s. In een interview met The Playlist vertelt hij nu over hoe hij pas heel laat op de hoogte werd gebracht van de rol. “Ik geloofde hen eerst niet”, klonk het.

“Ik sprak met Taika (Waititi, de regisseur, red.) en vertelde hem dat ik maar een magere comedian was. De scène moest twee weken daarna al gefilmd worden, dus ik moest echt alles op alles zetten om er een beetje fit uit te zien.” Uiteindelijk was die periode te kort om nog aan een training te beginnen, dus vond de acteur een andere manier. “Op de dag van de opnames heb ik 400 push-ups gedaan. Ik was echt klaar om te ontploffen, en dat heeft uiteindelijk geholpen.”

Op de vraag of Hercules nog te zien zal zijn in komende Marvelprojecten, had Goldstein geen antwoord klaar. “Ik weet echt van niets. Het kan goed zijn dat het bij die drie seconden blijft, maar ik vond het alleszins al een grote eer”, vertelde hij nog.

Meer
Lees meer...