Citytrip naar Lissabon? 7 dingen die je er zeker moet doen

Citytrip naar Lissabon? 7 dingen die je er zeker moet doen

In Lissabon valt veel te beleven, maar tijdens een kort bezoek aan de Portugese hoofdstad kan je niet alles doen. Er valt te zien en doen in deze kleurrijke stad, maar de volgende 7 dingen zijn zeker de moeite om op te nemen in je reisplanning. 

1. Pastéis de Nata eten

Het is één van de bekendste lekkernijen uit de Portugese keuken en in Lissabon vind je overal wel een kraampje of een bakkerij waar ze de zoetigheid verkopen. Het gerechtje is ook bekend als Pastéis de Belém, want het originele recept is in handen van de Fábrica dos Pastéis de Belém. En de eerste Pastéis de Belém werden voor het eerst in 1837 verkocht in Belém, dat toen nog geen deel uitmaakte van Lissabon.

Veel mensen vergelijken het met een crème brûlée of crema catalana, maar dan met bladerdeeg. Volgens de traditie wordt het warm gegeten met kaneel en poedersuiker en daarbij mag een espresso ook niet ontbreken. Perfect als ontbijt of zoete snack tijdens je bezoek.

2. Gele tram

Het meest iconische beeld van Lissabon is toch wel de gele tram die door de stad rijdt. Voor een deel is het een toeristische attractie geworden, maar het maakt nog altijd deel uit van het openbaar vervoer van de stad. Er zijn vijf tramlijnen waarop de oude trams nog rijden.

Even geen zin meer om te wandelen en je te verplaatsen met zo een gele tram? Ga dan naar één van de metrostations en koop daar een dag kaartje voor het openbaar vervoer. Een dag kaartje kost 6,50 euro en kan je ook voor de oude trams gebruiken. Een enkel ticketje kost je 3 euro.

3. Ascensor da Glória

Lissabon heeft heel wat heuvels en op een aantal kan je de lift naar boven nemen. Ascensor da Glória is er zo een. De lift verbindt het vlakke gedeelte van de stad (Praça dos Restauradores) met hogerop gelegen Bairro Alto.

Je hoeft ook niet apart te betalen om zo een lift te nemen, want hiervoor kan je ook je openbaar vervoer ticketje gebruiken. Je kan de lift helemaal tot boven nemen, maar je kan de heuvel, die een helling van 17,7 procent heeft, ook op wandelen. Bovenaan heb je een prachtig uitzicht over de stad.

4. Een drankje in Bairro Alto

Bairro Alto is één van de hoger gelegen delen van de stad. De smalle straatjes en kleurrijke huizen zijn typisch voor deze wijk. Overdag is het er rustig, maar wie ’s avonds op zoek gaat naar een leuke bar om een glas wijn, een cocktail of porto te gaan drinken zal waarschijnlijk in Bairro Alto terecht komen.

5. Genieten van het uitzicht

Door de hoogteverschillen heb je op meerdere plaatsen een prachtig uitzicht over de stad en naar de meeste plaatsen gaan is gewoon gratis! Boven aan Ascensor da Glória heb je een prachtig uitzicht. In Bairro Alto heb je ook een paar rooftopbars. De perfecte combinatie: genieten van een drankje en het uitzicht over Lissabon.

Maar ook langs de andere kant van de stad kan je Lissabon van bovenaf bekijken. Met een bezoek aan Castelo de São Jorge krijg je niet alleen wat geschiedenis van de stad, maar heb je een prachtig uitzicht over de typische oranje daken, de kleurrijke gebouwen en de rivier de Taag.

View this post on Instagram

#castelaodeSaoJorge #Lisboa #Portugal

A post shared by Eduard (@eduardlluis) on

6. Torre De Belém

Torre de Belém is een verdedigingstoren aan de oever van de rivier de Taag in Belém, een voorstad van Lissabon. De toren werd gebouwd om de ontdekkingsreizen van Vasco da Gama en de Portugese macht van toen te herdenken. Naast Torre de Belém is er een gezellig park. Om terug naar het centrum te gaan, kan je langs het water en de verschillende kleine havens wandelen.

View this post on Instagram

Torrezinha mais charmosinha ❣️

A post shared by Larissa Margato Rinaldi (@laririnaldi) on

7. Wandeling maken

Lissabon is de perfecte stad om te voet te verkennen. Je kan een wandeling maken en terwijl alle grote pleinen van de stad verkennen. Wandel van Praça dos Restauradores naar Rossio (Praça de D. Pedro IV) om dan naar Praça da Figueira te gaan. Via de winkelstraat kom je dan op Praça do Comércio terecht, het hoofdplein van de stad waar je kan ontspannen op een terrasje of aan het water.

Maar ook de verschillende straten met trappen en hellingen zijn zeker de moeite om te voet te verkennen. Vergeet tijdens je wandeling zeker niet naar de kleurrijke huizen te kijken die de stad typeren.

Gesponsorde artikelen