Conor McGregor aangeklaagd, maar de Ier feest erop los: trakteert op 100 shotjes whiskey

Conor McGregor aangeklaagd, maar de Ier feest erop los: trakteert op 100 shotjes whiskey

Het slachtoffer van Conor McGregor z’n uitbarsting van afgelopen week, Ahmed Abdirzak, zal de Ier aanklagen voor het vernielen en stelen van z’n smartphone. “Ik vreesde voor mijn leven”, reageert Abdirzak nu. “Hij is een dodelijk wapen.” McGregor lijkt er zich echter maar weinig van aan te trekken. Hij trok zelfs naar een bar in Florida waar hij de cafégangers trakteerde op maar liefst 100 whiskeyshots en hij een fooi van maar liefst 200 dollar achterliet.

Conor McGregor is een fenomeen. De UFC-ster werd recent nog niet voor niets door ESPN als de vijfde bekendste sporter ter wereld bestempeld, en dat terwijl hij maar één keer in de ring stond in de afgelopen twee jaar (en hij die kamp ook nog eens verloor). McGregor slaagt er op een of andere manier altijd in om in het nieuws te komen, als is dat niet altijd even positief. Zo werd hij begin deze week nog opgepakt voor het vernielen en stelen van een smartphone. Het slachtoffer van dat incident, Ahmed Abdirzak, heeft de Ier nu aangeklaagd.

“Geef m’n smartphone terug, man!”

Abdirzak vraagt van McGregor een som van maar liefst 15.000 dollar (zo’n 13.000 euro) voor het vernielen van z’n smartphone, geweldpleging en het moedwillig toedienen van emotionele schade. De advocaat van McGregor, Samuel Rabin, bevestigde de aanklacht maar doet die af als “niets meer dan een snelle manier om wat geld te verdienen”.

Ondertussen zijn er ook beelden van het incident opgedoken. Daarop zijn twee duidelijke klappen te horen voor te zien is hoe McGregor met z’n voet op de smartphone trapt en die daarna opraapt. Op de achtergrond zijn ook duidelijk de smeekbedes van Abdirzak te horen: “Geef m’n smartphone terug, man!”.

“Hij is wat z’n bijnaam zegt: notorious

TMZ, dat ook de video van het voorval naar buiten bracht, kon ook met Abdirzak spreken. “We waren aan het wachten op onze auto. Toen ik McGregor zag, nam ik mijn gsm om een foto van ‘m te nemen”, vertelt hij. “McGregor kwam naar mij om mijn hand te schudden. Van zodra hij dat deed, trok hij me naar ‘m toe en greep hij mijn smartphone. Hij vernielde die helemaal terwijl letterlijk al zijn bodyguards me omsingelden.”

Ook aan Daily Mail deed Abdirzak zijn verhaal. “Hij was zo kwaad. Ik weet niet of hij dronken was of drugs had genomen, maar hij zag er fucked uit”, meent Adbirzak. “Hij stampte vier keer op de gsm, pakte ‘m op en stak ‘m in zijn jeans. Ik kon echt niet geloven wat ik zag. Hij deed z’n gekende swagger loopje en stapte een SUV in.” Het voorval heeft alleszins een zware indruk op Abdirzak nagelaten. “Ik ga er niet over liegen, ik vreesde voor mijn leven! Hij is een dodelijk wapen”, stelt hij duidelijk aangeslagen. “Hij is een gevaarlijke gangster, enorm gevaarlijk. Hij is wat z’n bijnaam zegt: notorious (berucht, red.). Hij denkt dat de gewone regels niet op hem van toepassing zijn.”

100 shotjes whiskey

McGregor zelf lijkt zich er echter niet al te veel van aan te trekken. Na te zijn vrijgelaten uit de gevangenis ging McGregor gewoon rustig verder met z’n leven. Hij trok er zelfs, helemaal in z’n eentje, op uit voor een trainingsloop. Beelden van een shirtloze McGregor circuleerden zo al snel op het internet. En de Ier was er nog trots op ook. Zo retweette hij de video via zijn officieel Twitteraccount.

Een paar dagen erna werd McGregor ook gespot in een bar. Al was het niet moeilijk om McGregor er op te merken. De flamboyante Ier trakteerde er de gasten op niet minder dan 100 shotjes van z’n eigen whiskeymerk Proper Twelve. Die hielp hij dan, zoals het een echte barman betaamt, zelf mee uitschenken. Maar daar hield het niet op, want de Ier bleef hulpvaardig. Hij plaatste zichzelf achter de grill, waar hij het personeel een handje toestak bij het bakken van de burgers.

100 shotjes, met daarbij nog een aantal volle flessen voor hem en z’n entourage. Dat resulteerde natuurlijk in een gepeperde rekening voor de UFC-ster. Maar liefst 636,66 dollar (zo’n 560 euro) moest McGregor op tafel leggen, en dat deed hij met de glimlach. Alsof hen helpen met de shotjes en in de keuken nog niet genoeg was, toonde McGregor ook nog eens z’n liefde voor de medewerkers van de bar. Hij liet namelijk een fooi achter van maar liefst 200 dollar (zo’n 175 euro).

McGregor hielp de medewerkers een handje bij het uitdelen van de whiskeyshots:

Bewijs van de vrijgevigheid van McGregor:

Conor McGregor is niet alleen goed in geld uitgeven, maar ook in trashtalk. Bekijk hier de 17 grappigste quotes van de koning van de trashtalk!

Gesponsorde artikelen