Left Right
scrollTop top

Conspiracy theory over Melania Trump-dubbelgangers duikt opnieuw op


Donald Melania Trump
© EPA

Al jaren doen geruchten de ronde dat Melania Trump gebruik maakt van dubbelgangers wanneer ze zelf niet mee kan naar publieke evenementen met haar echtgenoot Donald Trump. Die zijn nu opnieuw aan het opflakkeren nadat er foto’s opdoken van de president en zijn vrouw, waarbij zij niet helemaal op zichzelf lijkt.

De Amerikaanse first lady staat vaak in het middelpunt van de belangstelling, dus weten mensen precies hoe ze eruit ziet. Maar toch zijn er heel wat mensen die vermoeden dat Melania Trump geregeld een stand-in gebruikt wanneer ze haar man niet kan vergezellen in het openbaar.

Fake Melania

De bal ging (opnieuw) aan het rollen nadat dit weekend een foto verscheen van het presidenti禱le echtpaar. De foto werd al snel gedeeld op Twitter, waar veel mensen aangaven dat de lach van Melania anders is dan de lach die ze van de first lady kennen. Daarnaast draagt ze ook een grote zwarte zonnebril die volgens sommigen als doel heeft haar echte identiteit te verbergen. “De foto van een fake Melania van de dag. Denken ze nu echt dat we dat niet doorhebben?”, zo tweette @duty2warn. De tweet werd meer dan 35.000 keer geliket. En ook de retweet van diezelfde tweet met de simpele boodschap “OMG, dat is niet Melania”, kreeg meer dan 43.000 likes. Het mag dus duidelijk zijn, heel wat mensen denken dat het op de foto gaat om een stand-in.

Het is niet de eerste keer dat mensen vermoeden dat Melania gebruik maakt van dubbelgangers wanneer ze in het openbaar verschijnt. Met enige regelmaat verschijnen er foto’s van de first lady waarbij mensen zich vragen stellen over haar uiterlijk.

Wie is “fake Melania”?

De conspiracy theory is absoluut niet nieuw en er zijn zelfs al mensen die denken te weten wie “fake Melania” is. De first lady heeft namelijk een vrouwelijke beveiligingsagente. Zij is een beetje kleiner dan Melania, maar heeft wel dezelfde haarkleur en een gelijkaardig postuur. Volgens hen zou zij soms de rol van Melania innemen. Enerzijds om de “werklast” van de first lady te verminderen en anderzijds om haar te beschermen tegen een mogelijke aanslag.

Andere speurneuzen vermoeden dan weer dat “fake Melania” eigenlijk niemand minder is dan Hope Hicks, de communicatieadviseur van president Donald Trump. En de gelijkenis is inderdaad treffend, al lijkt het ons toch niet helemaal waterdicht om Melania te vervangen door iemand die ook bekend is bij het publiek.

Reactie Trump

Vorig jaar verscheen er ook al eens een foto waarbij mensen dachten dat Melania niet echt Melania was. Het ging toen om een foto waarbij het presidenti禱le paar een bezoekje bracht aan de 23 graven van mensen die om het leven kwamen bij een tornado. Op de foto zijn Donald en Melania te zien, waarbij Melania opnieuw een grote zwarte zonnebril draagt. Net zoals nu ontstond er toen commotie over de foto en of het wel echt ging om the first lady.

Het nieuws liep zelfs zo’n vaart dat Donald Trump er zelf over tweette. “Het fake news heeft foto’s van Melania gefotoshopt en vervolgens hebben ze conspiracy theorie禱n opgeworpen dat het niet echt zij is aan mijn zijde in Alabama en andere plaatsen. Ze worden steeds gestoorder.”


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  59.160.472
 • Aantal
  doden
  1.396.267
 • Belgi禱
 • Aantal
  besmettingen
  559.902
 • Aantal
  doden
  15.755