Coolblue verkoopt in Nederland groene stroom, “België volgt later”

De webshop Coolblue gaat zonne-energie en duurzaam gas aanbieden in Nederland. Voor België zijn er nog geen concrete plannen, maar ons land volgt waarschijnlijk later.

Nederlanders kunnen momenteel al zonnepanelen en laadpalen aankopen bij Coolblue, maar de online winkel gaat nu een stap verder. Klanten kunnen sinds donderdag groene energie en gas aankopen bij het bedrijf.

Om alles in goede banen te leiden nam Coolblue het energiebedrijf ServiceHouse over. Dat bedrijf ontwikkelde software om energie op een efficiënte manier te verhandelen en er zelfs op te verdienen.

Advies

Wie zich opgeeft voor Coolblue Energie, zoals het project heet, krijgt naast energie ook inzicht in zijn verbruik, besparingsadvies en korting op energiezuinige producten, zoals een duurzame wasmachine.

In de wandelgangen klinkt het dat de testfase nu start in Nederland, onder voorbehoud van goedkeuring, en dat er geen concrete plannen zijn voor andere landen. “Maar vermoedelijk volgt België wel”, klinkt het.

Belgisch debacle

Het nieuws komt net op een moment dat het debacle rond de zonnepanelen zijn hoogtepunt bereikt bij ons. Het Grondwettelijk Hof besliste twee weken geleden om de terugdraaiende teller te vernietigen, waardoor eigenaars van zonnepanelen hun ongebruikte energie meteen kwijt zijn en niet meer kunnen opslaan voor later gebruik.

Er volgt een eenmalige vergoeding van de Vlaamse overheid en ook de sportketen Decathlon sprong al op de kar, maar dat brengt allemaal weinig zoden aan de dijk. “We hebben er een puinhoop van gemaakt”, klinkt het in de Vlaamse regering.

Meer
Lees meer...