Left Right
scrollTop top

Coronacijfers: Minder dan 500 nieuwe besmettingen per dag


Coronavaccin
© Sheldon Cooper / SOPA Images/Sipa USA (via Isopix)

Het blijft de goede richting uitgaan met de coronacijfers in ons land. Daarbij ligt het gemiddelde aantal nieuwe besmettingen per dag nu lager dan 500. Ook de andere cijfers blijven sterk dalen.

Uit de nieuwste cijfers op het dashboard van Sciensano blijkt dat de cijfers in verband met het coronavirus in ons land blijven dalen. Daarbij ligt het gemiddelde aantal nieuwe besmettingen per dag nu lager dan 500. De vaccinaties blijven ook fel toenemen.

Gemiddeld 499 nieuwe besmettingen per dag (-44 procent)

In de week van 11 tot en met 17 juni werden in België dagelijks gemiddeld 499 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Dat is 44 procent minder dan in de vorige periode van zeven dagen.

Op dit moment worden er elke dag gemiddeld 38.652,3 coronatesten afgenomen in ons land. Dat is 6 procent minder dan in de vorige periode van zeven dagen. Het percentage tests dat positief blijkt te zijn, de zogenaamde positiviteitsratio, neemt verder af. Deze ligt nu op 1,7 procent en daarmee 1 procent lager dan in de vorige periode.

Gemiddeld 33,6 ziekenhuisopnames per dag (-32 procent)

Ook bij het aantal ziekenhuisopnames is een sterke daling te zien. Het cijfer daalt met maar liefst 32 procent naar gemiddeld 33,6 per dag.

Er lagen gisteren 459 patiënten in het ziekenhuis na een besmetting met het coronavirus. Dat is er één minder dan een dag eerder. 204 mensen liggen op de afdeling intensieve zorgen, ook dat is er één minder dan een dag ervoor. 120 mensen moeten kunstmatig beademd worden.

Gemiddeld 6,1 overlijdens per dag (-28 procent)

De voorbije week overleden dagelijks gemiddeld 6,1 patiënten aan de gevolgen een coronabesmetting. Dat is 28 procent minder dan een week eerder. In totaal overleden er in ons land al 25.136 mensen aan de gevolgen van een coronabesmetting.

Vaccinaties

Op dit moment ontvingen al 6.269.902 Belgen minstens één dosis van een coronavaccin. Dat is goed voor 67,9 procent van de bevolking ouder dan 18 en 54,4 procent van de volledige bevolking. 3.504.854 mensen kregen ook al hun tweede vaccinatie en zijn dus volledig ingeënt tegen het coronavirus. Dit komt overeen met 38 procent van de volwassenen in ons land en 30,4 procent van de volledige bevolking.

Wie wil, kan zich nog steeds inschrijven op de reservelijst voor coronavaccins. Als er in het vaccinatiecentrum in jouw buurt dan vaccins over zijn, kan je opgeroepen worden om je vaccin eerder te krijgen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…