Coronacijfers: Gemiddeld meer dan 10.000 besmettingen per dag

De cijfers in verband met de coronacrisis in ons land blijven stijgen. Op dit moment gaat het om gemiddeld meer dan 10.000 besmettingen per dag. Ook de bezetting in de Belgische ziekenhuizen neemt fors toe.

De coronacijfers in ons land hebben een nieuwe kaap overschreden. Het gaat nu over gemiddeld 10.454 nieuwe besmettingen. Voor de eerste keer zijn dat er meer dan 10.000. Ook de cijfers wat betreft de ziekenhuisopnames en overlijdens blijven toenemen.

Meer dan 10.000 nieuwe besmettingen per dag

In de week van 13 tot 19 oktober werden er zo gemiddeld 10.454 besmettingen vastgesteld. Dat is een stijging met 69 procent vergeleken bij vorige week. Voor de eerste keer sinds het begin van de coronauitbraak in ons land, ligt dat cijfer hoger dan 10.000.

Op vier van die zeven dagen lag het aantal besmettingen ook hoger dan 12.000. Ook de positiviteitsratio blijft verder stijgen. Op dit moment keert 16,6 procent van de testen positief terug. Goed voor ongeveer één op de zes testen.

Bezetting ziekenhuizen blijft toenemen

Er is ook een stijging in het aantal ziekenhuisopnames. Dat ligt nu op gemiddeld 350 per dag. Dat is een stijging van 82 procent vergeleken bij vorige week. Gisteren ging het zelfs om 496 opnames in één dag. Op dit moment liggen er 3.649 patiënten in het ziekenhuis met een coronabesmetting, waarvan 573 op de afdeling intensieve zorg.

Het aantal overlijdens door Covid-19 stijgt tot gemiddeld 35 per dag. Dat is een stijging van 12,6 procent vergeleken bij de cijfers van een week geleden.

Verstrengingen in sport en cultuur

Het overlegcomité geeft straks op een persconferentie meer info over de nieuwe maatregelen waarover gisteravond beslist werd. Die hebben een impact op sport en cultuur.

Het zou gaan om een verbod op publiek bij alle professionele competitiesporten. Publiek is wel nog toegelaten in theater- en concertzalen, daar gaat het wel om maximum 200 personen. Verder is het opnieuw verboden om amateursporten te beoefenen voor iedereen ouder dan 18 jaar. Ook de oudere jaren van de jeugdbeweging mag geen binnenactiviteiten houden. De maatregelen zouden meteen ingaan en vier weken lang van kracht zijn.

Meer
Lees meer...