Coronacijfers: Alle cijfers blijven toenemen

Het aantal besmettingen met het coronavirus in ons land blijft toenemen. Het gaat om een stijging met 17 procent. Gisteren ging het hierbij nog om een stijging met 22 procent. Ook het aantal ziekenhuisopnames en overlijdens neemt toe, maar ook hier zien we een iets tragere stijging dan een dag geleden.

Uit de nieuwste cijfers op het dashboard van Sciensano blijkt dat de cijfers in verband met het coronavirus in ons land verder blijven stijgen. Deze stijging neemt net zoals de afgelopen dagen wel af. Dat betekent niet noodzakelijk dat de cijfers positief zijn, maar een exponentiële groei blijft voorlopig uit.

Gemiddeld 4.751 nieuwe besmettingen per dag (+17 procent)

In de week van 20 tot en met 26 maart werden in België dagelijks gemiddeld 4.751 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Dat is een stijging met 17 procent vergeleken bij een week eerder. Gisteren ging het nog om een stijging met 22 procent.

Op dit moment worden er elke dag gemiddeld 66.872,7 coronatesten afgenomen in ons land. Dat zijn er 18 procent meer dan in de vorige periode van zeven dagen. Het percentage tests dat positief blijkt te zijn, de zogenaamde positiviteitsratio, neemt licht toe. Deze ligt nu op 7,7 procent en daarmee 0,2 procent hoger dan gisteren.

Gemiddeld 241,1 ziekenhuisopnames per dag (+18 procent)

Ook bij het aantal ziekenhuisopnames is een stijging te zien. Dat cijfer stijgt ook minder snel dan de afgelopen dagen. Het gaat vandaag om een stijging met 18 procent naar gemiddeld 241,1 per dag. Gisteren werd er nog een stijging met 22 procent opgemeten.

Gisteren lagen er 2.818 patiënten in het ziekenhuis na een besmetting met het coronavirus. Dat zijn er 126 meer dan een dag eerder. 739 mensen liggen op de afdeling intensieve zorgen. Dat zijn er 72 meer dan een dag eerder. 407 mensen moeten beademd worden.

Gemiddeld 26,6 overlijdens per dag (+3,9 procent)

De voorbije week overleden dagelijks gemiddeld 26,6 patiënten aan de gevolgen een coronabesmetting. Dat is 3,9 procent meer dan een week eerder. Al gaat het hier om een zodanig laag cijfer dat percentages weinig willen zeggen. In totaal overleden er in ons land al 22.921 mensen aan de gevolgen van een coronabesmetting.

Vaccinaties

Op dit moment kregen al 1.236.554 Belgen minstens één dosis van een coronavaccin toegediend. Dat is goed voor 13,4 procent van de bevolking ouder dan 18 en 10,8 procent van de volledige bevolking. 505.870 mensen kregen ook al hun tweede vaccinatie en zijn dus volledig ingeënt tegen het coronavirus. Dit komt overeen met 5,5 procent van de volwassenen in ons land en 4,4 procent van de volledige bevolking.

Lees ook:

Meer
Lees meer...