Aantal dagelijkse coronabesmettingen stijgt naar 535: stijging minder groot dan afgelopen dagen

coronavirus België
Isopix

Het aantal coronabesmettingen in ons land is opnieuw gestegen. Dat blijkt uit de nieuwe cijfers van Sciensano. De stijging wordt wel minder groot in vergelijking met de afgelopen weken.

In de laatste periode van zeven dagen, tussen 26 juli en 1 augustus, werden er dagelijks gemiddeld 535,4 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Dat is een stijging met 58 procent vergeleken bij de week ervoor. Toen lag dat cijfer nog op gemiddeld 437 nieuwe besmettingen per dag. Het totale aantal besmettingen met het coronavirus in België ligt nu op 70.648.

Hospitalisaties en overlijdens stijgen licht

Ook bij het aantal hospitalisaties is er opnieuw een stijging te merken. Net zoals bij het aantal nieuwe besmettingen gaat het op een lichte stijging. In de afgelopen zeven dagen werden er namelijk gemiddeld 22,7 mensen per dag opgenomen, in de vorige periode van zeven dagen was dit nog 20,3. In totaal liggen er op dit moment 265 personen in het ziekenhuis met een coronabesmetting, 63 daarvan liggen op de afdeling intensieve zorgen. 30 patiënten moeten kunstmatig beademd worden.

Het gemiddeld aantal overlijdens door het coronavirus in ons land stijgt ook licht van 2,3 naar 2,4. In totaal overleden er in ons land nu 9.852 mensen aan de gevolgen van het coronavirus.

WHO: “Nieuwe stijgingen vooral door jonge mensen”

De wereldgezondheidsorganisatie WHO laat weten dat de wereldwijde toename in het aantal besmettingen met het coronavirus te linken is aan jonge mensen die nachtclubs en stranden bezoeken. Het aandeel van besmette personen tussen de 15 en 24 jaar is gestegen van 4,5 naar 15 procent. Jongeren kunnen het virus ook krijgen, maar de kans dat ze eraan sterven is kleiner dan bij ouderen. Ook voelen jongere mensen de symptomen van het virus minder hard dan oudere mensen. Daardoor hebben ze vaak het gevoel dat ze gezond zijn en besmetten ze zo onbewust anderen, die er mogelijk wel zwaarder onder kunnen lijden.

Ook in de leeftijdscategorie tussen de 5 en de 14 jaar is er een stijging van het aantal besmettingen, waardoor experts nu twijfelen of het wel verstandig is om de scholen opnieuw te openen. 

Gesponsorde artikelen