Coronacijfers: Bijna een vijfde minder mensen in het ziekenhuis

Grote dalingen in de cijfers vandaag. Vooral de opnames in het ziekenhuis springen in het oog. De laagste daling vinden we in het aantal besmettingen, dat vooral op weekbasis maar traag aan het zakken is.

Besmettingen

In vergelijking met de vorige zeven dagen is er een daling van vier procent in de besmettingen. Gemiddeld kwamen er 2.936 besmettingen per dag bij.

Doden

Met 35,3 doden per dag een daling van 9,2 procent tegenover de laatste zeven dagen. In totaal stierven er al 24.583 landgenoten aan Covid-19.

Opnames in het ziekenhuis

Er werden al 71.818 Belgen in het ziekenhuis opgenomen door het virus. Het gemiddelde van de laatste zeven dagen ligt op 159,9 mensen per dag, een daling van 17 procent tegenover de zeven dagen daarvoor. Er liggen nu 2.255 Covid-patiënten in het ziekenhuis, een daling van 18 procent. 711 daarvan hebben intensieve zorgen nodig.

Vaccinaties

De voorbije zeven dagen kregen 61.600 mensen per dag een vaccin, een stijging van 16 procent in vergelijking met de zeven dagen daarvoor. Al 3,6 miljoen Belgen kregen inmiddels hun eerste vaccin.

Meer
Lees meer...