Coronacrisis: ‘Chateau Meiland’ lijdt onder het virus

Iedereen kreunt onder Covid-19: scholen, heel wat grote en verschillende kleine bedrijven blijven gesloten. Ook de deuren van cafés en restaurants blijven gesloten en dat wil zeggen: geen inkomen. Dat geldt ook voor Chateau Marillaux, de bed and breakfast van de familie Meiland die in Frankrijk gevestigd is.

Het kasteel, dat werd omgetoverd tot een B&B in het tv-programma Chateau Meiland, krijgt het hard te verduren. Door het succes van het programma kwamen er heel wat reservaties binnen en was het volgeboekt tot 2021, maar nu komt de ene annulering na de andere binnen.

“Als deze crisis nog lang duurt en als mensen in de zomer niet mogen reizen… Dan zie ik het niet goed komen. Dan vrees ik voor het faillissement, ja.”

Martien Meiland aan HLN

Allesbepalende zomer

Doordat alle grenzen gesloten zijn en het hele land in een lockdown zit, kunnen de kamers niet meer verhuurd worden. De familie had het voorbije jaar wel wat reserves opgebouwd, maar ook die raken stilaan op. “Als deze crisis nog lang duurt en als mensen in de zomer niet mogen reizen… Dan zie ik het niet goed komen. Dan vrees ik voor het faillissement, ja.”, zegt Martien Meiland aan Het Laatste Nieuws.

Giphy

Te koop

Eerder was al aangekondigd dat het kasteel verkocht zou worden en dat de familie terug zou keren naar Nederland. Die verkoop zou wel eens kunnen tegenvallen. Door de uitbraak van het virus is de kans namelijk groot dat vele prijzen zullen dalen en dus ook die van het kasteel.

Het gezin pompte heel wat geld in het kasteel, “Ja, we staken al ons spaargeld, 400.000 euro, in de aankoop van het kasteel. Daarna kwamen er investeringen voor de verbouwingen. En we hebben nu geen inkomsten omdat we niet kunnen verhuren”, zegt Martien Meiland. Hopelijk verloopt de zomer terug normaal en leidt de coronacrisis niet tot een faillissement voor de familie.

Meer
Lees meer...