Nationale Veiligheidsraad beslist vandaag over verlenging coronamaatregelen

De Nationale Veiligheidsraad komt vandaag samen om te beslissen over de maatregelen die in ons land van kracht zijn om de verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan. Het zier ernaar uit dat die maatregelen verlengd zullen worden, maar niet verstrengd.

Sinds 18 maart geldt in België een zogenaamde zachte lockdown om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. In principe duren die maatregelen, na een eerdere verlenging, nog tot en met 19 april. Maar meer dan waarschijnlijk worden ze nu minstens met nog twee weken verlengd tot 3 mei.

Verstrenging?

De laatste dagen zien we een lichte dalende trend in de dagelijkse cijfers over de epidemie in ons land. Toch is het volgens virologen nog te vroeg om de maatregelen op te schorten.

Een verstrenging van de richtlijnen, waarbij er bijvoorbeeld een limiet komt op de tijd en afstand die je buitenshuis mag sporten, wordt niet verwacht. Mogelijk komt er zelfs een lichte versoepeling waarbij bijvoorbeeld tuincentra opnieuw opengaan.

Festivals

De Nationale Veiligheidsraad moet vandaag ook beslissen over de grote zomerfestivals, zoals Graspop, Rock Werchter en Tomorrowland. De kans lijkt klein dat die kunnen doorgaan. (Vul hier onze enquête in over de zomerfestivals).

Meer
Lees meer...