Left Right
scrollTop top

Coronamaatregelen verlengd tot en met 19 april en mogelijk langer


Elio di Rupo Sophie Wilmes Jan Jambon nationale veiligheidsraad
© Isopix

De Nationale Veiligheidsraad heeft beslist om de huidige maatregelen die van kracht zijn om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan te verlengen tot en met 19 april. Er komen voorlopig geen strengere maatregelen, ook niet over sporten in de buitenlucht.

Er stond vandaag een belangrijke evaluatie op het programma met de Nationale Veiligheidsraad. Daar bekeken de federale regering, de ministers-presidenten van de deelstaten en gezondheidsexperts de situatie rond het coronavirus in ons land.

De huidige maatregelen, die van kracht zijn sinds woensdag 18 maart, lopen normaal tot en met 5 april. Omdat dan maar de piek van de coronabesmettingen en opnames in het ziekenhuis verwacht wordt, lag een verlenging voor de hand. Er is nu beslist om die maatregelen voorlopig te verlengen tot en met 19 april. Daarna kunnen daar nog twee weken bijkomen tot en met 3 mei.

Geen extra maatregelen

Gisteren opperde minister Pieter De Crem (CD&V) op vraag van de lokale politie om de straal waarin gefietst, gewandeld of gelopen mag worden, te beperken. Daarop kwam al snel kritiek van onder andere viroloog Marc Van Ranst en minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld).

Er is dan ook beslist om de huidige richtlijnen te behouden. Premier Sophie Wimès (MR) beklemtoont wel dat het niet de bedoeling is om urenlang in parken te gaan zitten. Bij activiteiten in open lucht is het de bedoeling om in beweging te blijven. Wie zich daar niet aan houdt, riskeert een boete.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.576.990
 • Aantal
  doden
  1.188.787
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  412.314
 • Aantal
  doden
  11.452