Coronavirus: cijfers blijven stijgen, voor het eerst meer dan 1.000 besmettingen op één dag

Coronavirus België 15 september
EPA

Het aantal besmettingen met het coronavirus in ons land blijft stijgen, tot 746 per dag. Ook het aantal ziekenhuisopnames stijgt, maar dat blijft wel relatief laag. Het gemiddelde aantal doden per dag daalt wel lichtjes, tot iets minder dan 3.

In de week van 5 tot 11 september raakten volgens Sciensano gemiddeld 746 Belgen per dag besmet met het coronavirus. Da’s een stijging van maar liefst 50 procent in vergelijking met de week ervoor, toen net geen 480 besmettingen per dag werden vastgesteld.

Bovendien meldt Sciensano afgelopen vrijdag voor het eerst sinds april opnieuw meer dan 1.000 besmettingen. Dat cijfer is nu pas officieel, omdat het gezondheidsinstituut vier dagen nodig heeft om alles te controleren en te bevestigen.

Gemiddeld 31 ziekenhuisopnames

coronavirus ziekenhuis long
EPA

Het aantal ziekenhuisopnames blijft wel relatief laag, maar stijgt heel snel. Zo werden de voorbije week (dus van 8 tot 14 september) gemiddeld 31 (31,2 om precies te zijn) coronapatiënten per dag opgenomen, tegenover 18 de week ervoor. Da’s dus een stijging van 70 procent.

Gisteren waren 317 ziekenhuisbedden bezet door coronapatiënten. Dat zijn er 25 meer dan de dag ervoor. Van die 317 patiënten liggen er 72 op de afdelingen intensieve zorgen, 1 meer dan de dag ervoor. 35 coronapatiënten moeten worden beademd, 2 meer dan eergisteren.

Iets minder dan 3 overlijdens

Het aantal overlijdens daalt wel lichtjes, tot iets minder dan 3 per dag (2,7 om precies te zijn). Dat zijn opnieuw cijfers van de week van 5 tot 11 september. Da’s een daling van 11 procent in vergelijking met de week ervoor, toen er sprake was van 3 overlijdens per dag. In totaal stierven nu al 9.927 Belgen aan de gevolgen van Covid-19.

Gesponsorde artikelen