Coronavirus: 243 nieuwe besmettingene en 4 nieuwe overlijdens in België

243 nieuwe besmettingene en vier nieuwe overlijdens door coronavirus in België
EPA

Op de dagelijkse persconferentie van het Crisiscentrum van Binnenlandse Zaken zijn de nieuwe cijfers rond de coronacrisis meegedeeld. Er zijn de afgelopen 24 uur 243 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld in België. Dat brengt het totaal aantal besmettingen in ons land op 1.486. Er is ook sprake van vier nieuwe overlijdens. Het jongste slachtoffer was 59 jaar. Daarmee staat de teller in België nu in totaal op 14 overlijdens. In totaal werden er al 496 Belgische coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis. Dat zijn er 135 meer dan gisteren.

De nieuwe cijfers werden meegegeven op de dagelijkse persconferentie van het Crisiscentrum van Binnenlandse Zaken. Er werden de jongste 24 uur 243 nieuwe besmettingen vastgesteld. Het gaat om 133 patiënten in Vlaanderen, 66 in Wallonië en 41 in Brussel. Van drie patiënten is niet geweten uit welk gewest ze komen. Het blijft om een onderschatting van het echte aantal Belgische besmettingen gaan, want niet iedereen met symptomen wordt ook getest.

(Nieuwe, strengere maatregelen tegen coronavirus in België.)

4 nieuwe overlijdens

Verder vielen er de afgelopen 24 uur opnieuw 4 doden door Covid-19. Het totaal aantal Belgische overlijdens staat nu op 14. Het jongste slachtoffer werd 59 jaar. De andere slachtoffers waren tussen 80 en 90 jaar oud.

De jongste 24 uur werden ook 135 extra coronapatiënten opgevangen in de Belgische ziekenhuizen. 496 patiënten liggen nu in de Belgische ziekenhuizen. Honderd van hen liggen op de afdeling intensieve zorgen. Dat zijn 21 patiënten meer dan gisteren. 66 coronapatiënten op intensieve zorgen moeten beademd worden.

(“Samenwerken in nationale eenheid”: premier Wilmès predikt exact omgekeerde van wat PS en MR deden.)

31 patiënten genezen

Er is ook goed nieuws: er zijn intussen 31 patiënten genezen verklaard in ons land.

Op dit moment is er nog voldoende capaciteit in de Belgische ziekenhuizen. Dat melden onder andere de Mediahuis-kranten. Bovendien werd een spreidingsplan opgesteld voor de ziekenhuizen.

(15 miljoen mondmaskers onderweg naar België, dreigend tekort binnenkort van de baan.)

Gesponsorde artikelen