Coronavirus doet verkoop seksspeeltjes boomen

Seksspeeltje vibrator vrouw bed
Shutterstock

Wereldwijd gaan steeds meer landen in lockdown. Mensen zijn dus overal op zoek naar manieren om de verveling thuis in quarantaine tegen te gaan … en blijkbaar rekenen ze daarbij onder andere op seksspeeltjes.

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan moet je zoveel mogelijk thuis blijven en contact met mensen waarmee je niet samenwoont, vermijden. Als je dat combineert met de extra tijd die iedereen op dit moment heeft, kan de geilheid als eens beginnen toeslaan. En zoals het Department of Health van New York het verwoordde: “You are your safest sex partner“.

Singles en koppels

Die raad nemen veel mensen duidelijk ter harte. De online verkoop van seksspeeltjes is sinds de coronacrisis namelijk enorm gestegen. De Amerikaanse website Adam & Eve, naar eigen zeggen de grootste adult toy store, laat weten dat hun verkoopcijfers 30 procent hoger liggen dan dezelfde periode vorig jaar. Vooral vibrators vliegen daar de laatste dagen heel vlot de deur uit.

Toch zijn het niet enkel singles die de weg naar seksspeeltjes hebben gevonden. Ook de verkoop van couple rings is heel hard gestegen. Koppels die samen in quarantine zitten, hebben blijkbaar na een tijdje ook nood aan wat variatie.

Andere landen

Het is overigens niet alleen in de Verenigde Staten dat mensen seksspeeltjes zijn beginnen hamsteren. In andere landen die zwaar getroffen zijn door het coronavirus en daardoor in lockdown gingen, is de verkoop van seksspeeltjes ook enorm gestegen.

Producent Womanizer deelde zijn verkoopcijfers mee voor de eerste maanden van het jaar. In Italië liggen die 60 procent hoger dan verwacht, in Frankrijk 40 procent, in Japan 52 procent en in Hongkong zelfs 72 procent.

Gesponsorde artikelen