Left Right
scrollTop top

Coronavirus: cijfers lijken te stagneren, wel opnieuw meer coronapatiënten in ziekenhuizen


Coronavirus ziekenhuis patient
© Shutterstock

De coronacijfers in ons land lijken opnieuw enigszins te stagneren. In vergelijking met een week geleden is er op het vlak van nieuwe besmettingen en ziekenhuisopnames nog een stijging te merken, maar die is wel minder hoog dan de voorbije dagen. Er liggen wel opnieuw meer mensen met Covid-19 in het ziekenhuis.

In de periode van 19 tot en met 25 februari zijn in België gemiddeld 2.408 nieuwe coronabesmettingen per dag vastgesteld. Dat is een stijging van 19 procent in vergelijking met de zeven dagen daarvoor. Die stijging is wel minder sterk dan de voorbije dagen.

Er zijn in diezelfde periode gemiddeld 39.800 coronatesten per dag afgenomen. 6,8 procent van die testen bleek positief. Die cijfers blijven nagenoeg constant.

Ziekenhuisopnames

Er zijn gisteren 127 mensen opgenomen voor Covid-19. 60 anderen mochten het ziekenhuis verlaten. Daardoor liggen nu 1.898 coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen. Dat zijn er 64 meer dan de dag ervoor. Op de afdelingen intensieve zorg liggen nu 408 mensen met Covid-19. Dat zijn er 11 meer dan gisteren. Het is van 5 januari geleden dat zoveel IC-bedden bezet waren door Covid-patiënten.

Tussen 22 februari en 28 februari zijn dagelijks gemiddeld 149,7 coronapatiënten opgenomen in de ziekenhuizen. Dat is een stijging van 25 procent in vergelijking met de week ervoor.

Overlijdens

Het gemiddelde aantal overlijdens aan de gevolgen van Covid-19 ligt nu op 24,1 per dag voor de periode van 19 tot en met 25 februari. Dat is bijna 36 procent minder dan de zeven dagen daarvoor. In totaal stierven nu al 22.077 mensen aan de gevolgen van het nieuwe coronavirus in België.

Vaccinaties

Op 27 februari hadden in België al 493.548 mensen mensen hun eerste dosis van het coronavaccin gekregen. Dat is goed voor 5,5 procent van de volwassen bevolking of 4,3 procent van de totale bevolking.

306.482 mensen kregen al een tweede dosis. Dat is 3,3 procent van de volwassen bevolking, ofwel 2,7 procent van de totale bevolking.

Lees ook:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…