Left Right
scrollTop top

Coronavirus: ziekenhuisopnames en besmettingen stijgen fors


Coronavirus vaccinatiecentrum
© Isopix

De coronapandemie in ons land zit duidelijk opnieuw in een stijgende lijn. Gisteren moesten voor het eerst in bijna twee maanden opnieuw meer dan 200 mensen opgenomen worden in het ziekenhuis. Ook het aantal nieuwe besmettingen stijgt nog steeds. Alleen het gemiddelde aantal overlijdens daalt voorlopig nog.

In de periode van 17 tot en met 23 februari zijn in België gemiddeld 2.373 nieuwe coronabesmettingen per dag vastgesteld. Dat is een stijging van 25 procent in vergelijking met de zeven dagen daarvoor. Het is ook een stuk hoger dan het gemiddelde van gisteren.

Er zijn in diezelfde periode gemiddeld 38.800 coronatesten per dag afgenomen. 6,7 procent van die testen bleek positief. Vooral de verdere stijging van die positiviteitsratio baart experts zorgen.

Ziekenhuisopnames

Zoals gisteren op het Overlegcomité al aangekondigd is het aantal nieuwe ziekenhuisopnames de grootste alarmbel.

Er zijn gisteren 204 mensen opgenomen voor Covid-19. 126 anderen mochten het ziekenhuis verlaten. Daardoor liggen nu 1.838 coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen. Dat zijn er 79 meer dan de dag ervoor. Op de afdelingen intensieve zorg liggen nu 400 mensen met Covid-19. Dat zijn er 31 meer dan gisteren. Het is van 6 januari geleden dat zoveel IC-bedden bezet waren door Covid-patiënten.

Tussen 20 februari en 26 februari zijn dagelijks gemiddeld 137,9 coronapatiënten opgenomen in de ziekenhuizen. Dat is een stijging van 16 procent in vergelijking met de week ervoor.

Overlijdens

Het gemiddelde aantal overlijdens aan de gevolgen van Covid-19 ligt nu op 26,1 per dag voor de periode van 17 tot en met 23 februari. Dat is 34 procent minder dan de zeven dagen daarvoor. In totaal stierven nu al 22.034 mensen aan de gevolgen van het nieuwe coronavirus in België.

Vaccinaties

Op 25 februari hadden in België al 451.060 mensen mensen hun eerste dosis van het coronavaccin gekregen. Dat is goed voor 5 procent van de volwassen bevolking of 4 procent van de totale bevolking.

296.169 mensen kregen al een tweede dosis. Dat is 3,2 procent van de volwassen bevolking, ofwel 2,6 procent van de totale bevolking.

Lees ook:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…