Coronavirus: alle cijfers dalen verder, laagste ziekenhuisbezetting in maand tijd

Het aantal mensen met Covid-19 in ons land is opnieuw verder gedaald. Dat staat nu op 4.823, dat is het laagste cijfer in een maand tijd. Het gemiddelde aantal dagelijkse ziekenhuisopnames daalt ook verder tot 282

Het gemiddelde aantal coronabesmettingen in ons land blijft verder dalen. Tussen 15 en 21 november ging het om 3.142 gevallen per dag. Dat is een daling van 35 procent in vergelijking met de zeven dagen ervoor. 13,3 procent van de tests blijkt positief, ook dat is een verdere daling. In totaal zijn in België nu al 561.803 gevallen vastgesteld.

Binnenkort zullen die cijfers vermoedelijk wel opnieuw enigszins stijgen. Vanaf maandag 23 november mogen mensen zonder symptomen die een hoogrisicocontact hebben gehad zich namelijk opnieuw laten testen. Dat zou vooral vanaf volgende week een invloed moeten hebben op de cijfers.

Ziekenhuizen

Dan wordt het nog belangrijker om te kijken naar de ziekenhuisopnames om correct de trend van de epidemie in België vast te stellen. Gisteren zijn daar 285 patiënten met Covid-19 opgenomen terwijl 528 anderen het ziekenhuis mochten verlaten.

Na een lichte stijging gisteren is het aantal coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen dus opnieuw verder gedaald. Het gaat nu om 4.823 mensen, 243 minder dan gisteren. Op de afdeling intensieve zorg liggen nog 1.106 patiënten met Covid-19. Dat zijn er 63 minder dan gisteren, maar nog steeds zeer veel.

Overlijdens

Ook het aantal dagelijkse coronadoden neemt verder af, maar blijft hoog met 162,4 per dag. Dat aantal daalt voorlopig nog trager dan de andere indicatoren en is ‘maar’ 15 procent lager dan de week ervoor. Het totale dodental door Covid-19 in België staat nu op 15.938.

Meer
Lees meer...