Coronavirus: aantal nieuwe besmettingen blijft stijgen, maar positiviteitsratio stabiel

De coronacijfers in ons land tonen een gelijkaardig bewijs aan gisteren. Het aantal positive tests is opnieuw gestegen, maar omdat er weer meer tests zijn afgenomen, blijft het percentage dat positief testte wel gelijk. Dat ligt voorlopig nog steeds ver onder de alarmwaarden van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

In de periode van 26 juni tot en met 2 juli zijn in België gemiddeld 545 nieuwe coronabesmettingen per dag vastgesteld. Dat is 66 procent minder dan de zeven dagen daarvoor. Het is ook een stuk meer dan het daggemiddelde gisteren.

Toch is die stijging niet direct een reden tot paniek. Er wordt namelijk ook opvallend vaker getest op het coronavirus. Dat heeft deels te maken met mensen die op reis willen gaan en zich daarom verplicht moeten laten testen. Er zijn in diezelfde periode gemiddeld 62.400 coronatesten per dag afgenomen. Dat zijn er 51 procent meer dan een week ervoor. Amper 1 procent van die testen bleek positief.

Ziekenhuisopnames

Er zijn gisteren 25 mensen opgenomen voor Covid-19. 28 anderen mochten het ziekenhuis verlaten. Daardoor liggen nu 257 coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen. Dat zijn er 3 minder dan de dag ervoor. Op de afdelingen intensieve zorg liggen nu 102 mensen met Covid-19. Dat zijn er 10 minder dan gisteren.

Tussen 28 juni en 4 juli zijn dagelijks gemiddeld 16,4 coronapatiënten opgenomen in de ziekenhuizen. Dat is een daling van 20 procent in vergelijking met de week ervoor.

Overlijdens

Het gemiddelde aantal overlijdens aan de gevolgen van Covid-19 ligt nu op 3,3 per dag voor de periode van 26 juni tot en met 2 juli. Dat is 18 procent lager dan de week ervoor. In totaal stierven nu al 25.194 mensen aan de gevolgen van het nieuwe coronavirus in België.

Vaccinaties

Op 5 juli hadden in België al 7.425.518 mensen mensen hun eerste dosis van het coronavaccin gekregen. Dat is goed voor 79,6 procent van de volwassen bevolking of 64,5 procent van de totale bevolking.

4.249.640 mensen kregen al een tweede dosis. Dat is 46 procent van de volwassen bevolking, ofwel 36,9 procent van de totale bevolking. Dat blijkt uit cijfers van Sciensano.

Meer
Lees meer...