Coronavirus: lichte stijging in aantal besmettingen en hospitalisaties

De afgelopen 24 uur werden in ons land 71 nieuwe coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis. Dat is een lichte stijging tegenover gisteren. 141 patiënten mochten het ziekenhuis verlaten. In totaal liggen nu nog 1.448 coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen. Bovendien stierven sinds gisteren 37 Belgen aan het coronavirus. Het gaat om 21 overlijdens in het ziekenhuis en 16 in de woonzorgcentra.

Ook werden op een dag tijd 252 nieuwe coronabesmettingen gerapporteerd. Gisteren waren dat er 192, een stuk minder. Op de afdelingen intensieve zorg liggen momenteel 277 coronapatiënten, dat is een daling met 36 patiënten. Dat blijkt uit de cijfers van het Federaal Crisiscentrum.

(Luchthaven Charleroi opent opnieuw op 15 juni.)

Net meer doden in woonzorgcentra

EPA

De dodentol door het virus in ons land staat intussen op 9.186. 48 procent van de slachtoffers kwam om in de ziekenhuizen, 51 procent in de woonzorgcentra. In totaal telt ons land 56.235 bevestigde besmettingen met het coronavirus. Van de 252 nieuwe besmettingen werden er 175 vastgesteld in Vlaanderen, 56 in Wallonië en 21 in Brussel.

(Zo mag je je dit verlengd weekend ontspannen.)

Moederdag-effect?

Gisteren maakt het Federaal Crisiscentrum duidelijk dat de effecten van de versoepelingen van de coronamaatregelen nog niet zichtbaar zijn in de cijfers. De maatregelen werden lakser tussen 4 en 18 mei. Op 10 mei was het Moederdag en werden mensen toegelaten om hun bubbel uit te breiden met vier extra personen. Tijdens de komende dagen wordt het wellicht duidelijk of dit een effect gehad heeft op de cijfers.

Wereldwijd meer dan vijf miljoen besmettingen

Over de hele wereld werd al bij meer dan vijf miljoen mensen een besmetting met het coronavirus vastgesteld. Dat meldt de Amerikaanse Johns Hopkins-universiteit. Veruit het hoogste aantal besmettingen werd in de VS gerapporteerd, al minstens 1,5 miljoen. Rusland staat op de tweede plaats met meer dan 300.000 besmettingen, gevolgd door Brazilië met 290.000 gevallen. Bovendien ligt de dodentol nergens hoger dan in de VS. Daar stierven al meer dan 93.000 mensen aan het coronavirus.

Meer
Lees meer...