Luchthaven Charleroi opent opnieuw op 15 juni

Charleroi Airport luchthaven
Isopix

De luchthaven van Charleroi gaat vanaf 15 juni opnieuw commerciële vluchten toelaten. De luchthaven zal dan bijna drie maanden gesloten geweest zijn. Reizigers zullen wel aan de ingang gescreend worden door medewerkers van het Rode Kruis.

“In overeenstemming met de gezondheidsvoorschriften en de nieuwe richtlijnen met betrekking tot reizen met het vliegtuig die worden uitgevaardigd door de luchtvaartmaatschappijen, hebben we verschillende maatregelen genomen om de veiligheid van het personeel en de gebruikers van de luchthaven te kunnen waarborgen”, valt te lezen in de persconferentie van Brussels South Charleroi Airport waarin het de heropening bekendmaakt.

Temperatuur meten

Voor je binnen mag op de luchthaven moet je eerst langs een zogenaamde filterzone van het Rode Kruis. In die screeningtent zal een medewerker je temperatuur meten en kijken je eventuele symptomen hebt van een infectie of besmetting met het nieuwe coronavirus. Reizigers met koorts of andere symptomen worden onderzocht door het medisch team en moeten dan eventueel naar een dokter.

In de volledige luchthaven gelden ook strenge veiligheidsvoorschriften. Zo moet je overal een mondmasker dragen en voldoende afstand houden met andere passagiers. Aan de gates is met markeringen op de vloer aangeduid waar je mag staan.

Online inchecken

Brussels South Charleroi Airport vraagt aan alle passagiers om zoveel mogelijk op voorhand online in te checken en naar de luchthaven te komen met hun boardingpass op papier of op hun telefoon.. Op de website van de luchthaven staan nog andere tips om alles vlot te laten verkopen en enkel contact te hebben met medewerkers als het strikt noodzakelijk is.

Aan boord van het vliegtuig zal iedere luchtvaartmaatschappij zijn eigen voorschriften en regels hanteren. Ryanair, dat zijn activiteiten herneemt vanaf 1 juli, deelde recent nog een video waarop die uitgelegd worden.

Grenzen

De luchthaven van Charleroi besloot op 25 maart zijn deuren te sluiten. Op dat moment bleek door verschillende luchtvaartmaatschappijen in totaal zo’n 90 procent van alle vluchten geannuleerd.

Het is nog niet bekend hoe ruim het aanbod aan vluchten zal zijn als de luchthaven op 15 juni opnieuw opengaat. Zo zijn op dit moment in Europa nog bijna alle grenzen gesloten. De meeste landen lijken wel te mikken op 15 juni als datum om geleidelijk aan die grenzen opnieuw te openen.

Gesponsorde artikelen