Coronavirus: minder dan 100 patiënten op intensieve, lichte stijging van nieuwe besmettingen

De afgelopen 24 uur zijn in ons land 16 mensen overleden door Covid-19. Daarmee staat de dodentol nu op 9.636. 19 mensen werden opgenomen in het ziekenhuis. Momenteel liggen nog 99 coronapatiënten op de afdelingen intensieve zorg. Daarnaast werd bij 142 Belgen een besmetting met het coronavirus vastgesteld. Alle trends blijven dalen. 

Op dit moment liggen nog 482 coronapatiënten in het ziekenhuis in ons land. Er waren gisteren 19 nieuwe hospitalisaties. Dat blijkt uit de cijfers van de overheidsdienst Sciensano. Op de afdelingen intensieve zorg liggen nog 99 mensen, een daling van 3 tegenover gisteren.

Van de 142 nieuwe besmettingen werden er 78 vastgesteld in Vlaanderen, 34 in Wallonië en 30 in Brussel. De teller van het aantal besmettingen in ons land staat daarmee op 59.711. Daarnaast zijn 61 mensen ontslagen uit het ziekenhuis de afgelopen 24 uur. Sinds 15 maart werden al 16.453 mensen ontslagen uit het ziekenhuis en genezen verklaard.

Alle trends van de coronacijfers blijven dalen. Het aantal besmettingen met het coronavirus daalt met 4 tot 5 procent per dag, het aantal nieuwe opnames daalt met 3 tot 5 procent per dag, het aantal patiënten op intensieve zorg daalt met 5 procent per dag en het aantal overlijdens daalt met 5 tot 6 procent per dag.

(Geen Coachella dit jaar door coronavirus.)

Dubbel zoveel overlijdens in rusthuizen

EPA

Tijdens de piek van de coronacrisis, van begin maart tot eind april, zijn twee keer zoveel bewoners van rusthuizen overleden als in normale tijden. Dat laat professor Johan Surkyn van de onderzoeksgroep Interface Demography aan de VUB weten aan de VRT. De oversterfte bij de andere inwoners van het land bedroeg zo’n 35 procent. Het Brussels Gewest en de provincie Limburg waren de zwaarst getroffen regio’s van België.

“In België zijn er veel verschillende vroege besmettingshaarden geweest die ook geografisch verspreid plaatsvonden. In Italië of Nederland was dat wat anders, de vroege besmetting was er sterk lokaal geconcentreerd”, stelt professor Surkyn.

(Janssen Pharmaceutica test in juli al mogelijk coronavaccin op mensen.)

Meer
Lees meer...