Coronavirus: Weekgemiddelde aantal nieuwe besmettingen stijgt licht

Corona Belgie
EPA

In de afgelopen 24 uur zijn de weekgemiddelden van het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus licht gestegen. Dat blijkt uit de nieuwe weekgemiddelden die het wetenschappelijk instituut Sciensano heeft bekendgemaakt.

Volgens de meest recente gemiddelden worden er dagelijks 92 besmettingen vastgesteld. Dat is opnieuw 6 procent meer dan in de zeven dagen ervoor. De afgelopen dagen daalde het cijfer elke dag, maar daar komt nu dus verandering in.

Wel daling bij doden en ziekenhuisopnames

Bij het aantal ziekenhuisopnames en doden is er wel een daling van de gemiddelden op te merken. Zo worden er nu dagelijks gemiddeld 15 mensen opgenomen in het ziekenhuis. Dat is 15 procent minder dan de zeven dagen ervoor.

Op dit moment sterven er dagelijks gemiddeld 6 mensen aan de gevolgen van het coronavirus. Dat cijfer lag gisteren nog op 7. Hierbij gaat het om een daling van 17 procent in vergelijking met de afgelopen zeven dagen. Het totale aantal doden in ons land ligt daardoor nu op 9.732.

Nieuwe records

Dat het einde van de coronacrisis nog niet in zicht is, blijkt uit de dagcijfers van India en de Verenigde Staten. Zij noteerden allebei een recordaantal nieuwe besmettingen in de afgelopen 24 uur. In de Verenigde staten werden er meer dan 40.000 nieuwe besmettingen vastgesteld, wat het totaal op meer dan 2,5 miljoen brengt. In India ging het om 18.500 nieuwe besmettingen, waardoor het land de kaap van de 500.000 besmettingen overschreden heeft. In India is de piek van het virus nog niet in zicht. In de Verenigde Staten gaat het om een nieuwe versnelling van het virus in de Westelijke staten.

Ook Brazilië blijft het aantal nieuwe besmettingen aan een enorm tempo toenemen. Daar werden in de afgelopen 24 uur bijna 47.000 nieuwe besmettingen vastgesteld. Daarnaast kwamen er ook bijna 1.000 mensen om het leven. Op dit moment zijn er bijna 1,3 miljoen besmettingen met het coronavirus vastgesteld in Brazilië. In totaal kwamen er ook al bijna 56.000 mensen om het leven.

Gesponsorde artikelen