Coronavirus: aantal ziekenhuisopnames dalen, problemen met vaccinverdeling

Het gaat de goede kant op met het aantal ziekenhuisopnames door het coronavirus. Er werden gemiddeld 121 patiënten per dag opgenomen in de afgelopen zeven dagen, meldt het gezondheidsinstituut Sciensano. Dat is een daling met 7 procent tegenover de week ervoor.

Er liggen 1.877 coronapatiënten in de ziekenhuizen, van wie 343 op intensieve zorg. Dagelijks sterven er ongeveer 52 mensen aan het coronavirus en zijn er 2.037 nieuwe gevallen. Het aantal besmettingen blijft daarmee stijgen, maar minder snel als voorheen.

Vaccinaties

De vaccinatiecampagne verloopt intussen niet altijd zoals voorzien.

Het Universitair Ziekenhuis in Gent heeft de vaccinatie van 24 verpleegkundigen en artsen geannuleerd. Die stond voor vandaag gepland, maar de leveringen van het Pfizer-vaccin lopen vertraging op. De vaccinatie is daarom opgeschort.

In sommige rusthuizen worden de ‘restjes’ van het Pfizer-vaccin gebruikt om stiekem familie van bewoners te vaccineren. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Het Agentschap Zorg en Gezondheid noemt de praktijken ontoelaatbaar. De overblijvende vaccins horen naar het personeel in de eerstelijnszorg te gaan.

Meer
Lees meer...