Daði og Gagnamagnið (IJsland) lost eerste teaser voor Eurovisienummer en nieuwe outfits

Daði og Gagnamagnið, die vorig jaar de topfavoriet was om het Eurovisiesongfestival te winnen, laat morgen het nieuwe Eurovisienummer 10 Years los op de wereld. Om iedereen warm te maken voor dat nummer heeft de IJslander nu al een korte teaser gelost en een foto met de volledige groep in hun nieuwe outfits. 

Het Eurovisiesongfestival van 2020, dat door de uitbraak van het coronavirus niet kon doorgaan, had één grote (en dat mag je gerust letterlijk nemen) topfavoriet. De IJslandse inzending Daði og Gagnamagnið had met het nummer Think About Things een enorme hit te pakken over heel Europa en zelfs ver daarbuiten. Maar door de uitbraak van het coronavirus zal het voor altijd een raadsel blijven of IJsland met Daði og Gagnamagnið z’n eerste Eurovisie-overwinning te pakken had.

10 Years

Volgens het reglement van het Eurovisiesongfestival mag je wel dezelfde artiest opnieuw sturen, maar niet hetzelfde nummer. Aanvankelijk was er twijfel of Daði og Gagnamagnið opnieuw zou kunnen deelnemen. In IJsland is de jaarlijkse selectie van de Eurovisiekandidaat namelijk een razend populair televisie-evenement. Maar toch koos IJsland ervoor om Daði og Gagnamagnið opnieuw te sturen en dat doet de groep nu met het nummer 10 Years

Dat nummer wordt morgen, op zaterdag 13 maart, gelanceerd. Maar Daði Freyr deelde nu al een korte teaser van het nummer en die klinkt heel anders dan je van het zestal zou verwachten. Zo zijn er in de teaser violen te horen in plaats van de synths en de keytars die we van Daði og Gagnamagnið gewoon zijn. Maar wij vermoeden dat het hier gaat om de intro van het nummer en dat het daarna helemaal anders zal klinken. Terwijl we de teaser horen vliegen de geanimeerde versies van Daði og Gagnamagnið door het scherm. En dat brengt ons bij de volgende tip die Dadi al meegaf. 

Nieuwe outfits

Naast de grote gedaante van Daði Freyr en het ijzersterke nummer, vielen Daði og Gagnamagnið vorig jaar ook op met hun opvallende outfits. Het ging toen om turquoise truien met daarop hun hoofd in een 8-bitversie. Je kon die truien ook maken van jezelf en kopen via de webshop van Daði Freyr. 

Maar die truien hebben nu ook een update gekregen. Het gaat nu om Star Trek-waardige ruimtepakken met rode accenten en uiteraard nog steeds hun eigen 8-bit hoofd. 

Het Eurovisiesongfestival vindt plaats op 16, 18 en 20 mei vanuit Rotterdam.

Lees ook:

Meer
Lees meer...