IJslandse Daði Freyr lost volgende maand Eurovisienummer ‘10 years’

Daði Freyr was de grote favoriet voor het Eurovisiesongfestival in 2020. Maar de coronacrisis is die editie niet kunnen doorgaan en heeft de IJslander dus ook niet kunnen deelnemen met z’n nummer Think About Things. In 2021 waagt ie opnieuw z’n kans. En dat doet ie met het nummer 10 years, dat op 13 maart verschijnt.

Het Eurovisiesongfestival is vorig jaar niet kunnen doorgaan door de coronacrisis. De artiesten die toen zouden deelnemen mochten zich opnieuw opgeven, maar er was één belangrijke voorwaarde. Wie in 2021 in Rotterdam wilde deelnemen aan het Eurovisiesongfestival mocht dat niet met hetzelfde nummer als in 2020 doen.

Think About Things

Daði Freyr was nog niet eens officieel de inzending van IJsland, en toch was z’n nummer Think About Things al een monsterhit. Dat was ook te verwachten. Het heeft namelijk een enorm dansbare melodie en bovendien een hilarische videoclip.

Think About Things werd meteen dé topfavoriet voor het Eurovisiesongfestival. Maar Daði Freyr heeft nooit de kans gehad om voor die prestigieuze Eurovisie-titel te strijden. Door de coronacrisis mocht het festival namelijk niet georganiseerd worden.

10 years

Daði Freyr maakte redelijk snel bekend dat hij ook in 2021 de IJslandse inzending voor het Eurovisiesongfestival zou worden. Maar daar had ie dus een nieuw nummer voor nodig. En dat verschijnt volgende maand, op 13 maart.

Hij maakte niet al te veel woorden vuil aan de bekendmaking van dat nieuws. “10 years – release op 13 maart”, schreef Daði Freyr op Twitter. Daaronder tagde hij het Eurovisiesongfestival. Wie dat wil, kan 10 years nu al opslaan via de officiële website van Daði Freyr.

Jaja Ding Dong

Sinds bekend raakte dat het Eurovisiesongfestival in 2020 niet zou kunnen doorgaan, is Daði Freyr bijna niet meer uit de media verdwenen. Zo maakte hij z’n eigen versie van Jaja Ding Dong, een nummer uit de Eurovisie-film Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga.

Every Moment Is Christmas With You

Ook rond de feestdagen was Daði Freyr actief. De IJslander loste toen een kerstnummer, Every Moment Is Christmas With You. En naar goede gewoonte hoort daar ook een hilarische videoclip bij.

Meer
Lees meer...