IJslandse Eurovisiedeelnemer Daði Freyr covert ‘Jaja Ding Dong’ uit Eurovisiefilm Netflix

Hoewel het Eurovisiesongfestival dit jaar niet is kunnen doorgaan, is één deelnemer wel onsterfelijk geworden. De IJslandse inzending Daði Freyr scoorde met zijn nummer Think About Things een monsterhit zelfs zonder op het Eurovisiepodium te staan. Maar hij is ook een meester in het maken van geslaagde covers en dat bewijst hij nu nog maar eens.

Iedereen die de film Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga gezien heeft, kent Jaja Ding Dong wel. Het nummer dat een enorme hit was voor de inwoners van Husavik en vooral Olaf kon maar geen genoeg krijgen van het nummer. En nu is er ook een nieuwe versie door IJslander Daði Freyr.

PLAY JAJA DING DONG!”

Jaja Ding Dong (en vooral Olafs obsessie met het nummer) zorgde voor een van de grappigste momenten uit Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga. Het honingzoete liefdesliedje was een topper in Husavik, maar ook de Netflixkijkers zijn duidelijk fan van het nummer. Daarom lanceerde Netflix al een video waarin je tien uur lang (ja, echt 10 uur) kan genieten van Jaja Ding Dong.

Maar ook Daði Freyr, die we toch de onofficiële winnaar van het Eurovisiesongfestival 2020 mogen noemen, kreeg meerdere keren de vraag of hij het nummer wilde coveren. En uiteindelijk gaf hij toe. Daði Freyr gooide het nummer in een typisch retrojasje. En het resultaat klinkt – zo moeten we zelf ook toegeven – nog best goed. We zouden het nummer bijna al roepend aanvragen op café.

Bekijk de geweldige cover hier:

Andere covers van Daði Freyr

Jaja Ding Dong is lang niet het enige “Eurovisienummer” dat Daði Freyr de afgelopen maanden gecoverd heeft. Zo hield de IJslander op zaterdag 16 mei, de dag waarop het Eurovisiesongfestival normaal had plaatsgevonden, zijn eigen livestream op YouTube. Daarin coverde hij verschillende bekende Eurovisiehits, waaronder Euphoria van Loreen en Hatrið mun sigra van Hatari, de opvallende inzending van IJsland vorig jaar.

Ook coverde hij al het nummer Vulcano Man, dat ook te horen was in Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga. Zo zie je dus maar dat je het Eurovisiesongfestival niet hoeft te winnen om een held te worden voor alle Eurovisiefans.

Beluister hier nog eens het heerlijke Think About Things:

Meer
Lees meer...