IJslandse inzending Songfestival Daði Freyr brengt vrijdag live Eurovisiecovers op YouTube

Het Eurovisiesongfestival mag dan wel uitgesteld zijn naar volgend jaar, Eurovisiefans moeten deze week absoluut niet op hun honger blijven zitten. Want naast de verschillende vervangende shows en livestreams die al gepland stonden, komt nu ook topfavoriet IJsland met een eigen alternatief.

IJsland was een van de absolute topfavorieten om het 65ste Eurovisiesongfestival te winnen. In een wereld zonder corona had de finale nu zaterdag 16 mei plaatsgevonden in Rotterdam. Maar aangezien zowat niemand in Europa z’n land mag verlaten, werd de liedjeswedstrijd uitgesteld naar 2021. Landen mogen volgend jaar dezelfde artiest sturen, maar die moet wel met een nieuw nummer komen. Dat is slecht nieuws voor IJsland die met Daði & Gagnamagnið enorm veel kans maakten op de overwinning.

Topfavoriet

Nog voor Daði & Gagnamagnið verkozen was om IJsland te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival, werd het nummer al een hit in binnen- en buitenland. Heel Europa was op slag fan van het aanstekelijke nummer en dito dansje.

En ook bij de bookmakers waren Daði & Gagnamagnið bij de topfavorieten voor de overwinning op het Eurovisiesongfestival van 2020. Maar door de coronapandemie komt er dit jaar dus geen Songfestival en is er dus ook geen winnaar. In de alternatieve Eurovisie-wedstrijd Eurostream 2020, georganiseerd door de Belgische fanclub kwamen Daði & Gagnamagnið wel als winnaars uit de bus. Al zal dat maar een magere troost zijn voor het zestal.

Bekijk hier de quarantaine-versie van Think About Things:

Eurovisie-covers

Maar Daði Freyr, zoals de reusachtige zanger (ja, hij is langer dan 2 meter) voluit heet, blijft niet bij de pakken zitten. Op vrijdag zal hij zo zijn eigen Eurovisiesongfestival livestreamen op YouTube. De enige deelnemer? Hijzelf. De deelnemende nummers? Zijn persoonlijke favorieten uit de geschiedenis van het Eurovisiesongfestival.

Daði begint om 21.40 uur Belgische tijd aan z’n optreden op YouTube. Welke nummers hij zal brengen, heeft de IJslander nog niet laten weten. Maar wij kijken er alvast naar uit.

Via deze link kan je vrijdag naar de Eurovisie-covers van Daði Freyr kijken:

https://www.youtube.com/watch?v=C5byhOtfUGo

Andere covers

Het is niet de eerste keer dat Daði Freyr een Eurovisie-nummer covert. Zo coverde hij na de aankondiging dat het Eurovisiesongfestival uitgesteld wordt naar volgend jaar al Fuego, het nummer waarmee Eleni Foureira in 2018 voor Cyprus tweede werd op het Songfestival.

Daarnaast heeft Daði ook Old Town Road, jawel het nummer dat al in ontelbaar veel versies bestaat, in een IJslands Daði-jasje gestoken. En zo’n Daði-jasje vraagt om synthesizers, een eighties-feel en een paar extra catchy melodietjes. De heerlijke danspasjes hield Daði in deze versie jammer genoeg wel achterwege.

Eurovisie-week

Dankzij Daði Freyr is onze Eurovisie-kalender bij deze volledig gevuld. Zo kan je woensdagavond kijken naar de show En de 12 punten gaan naar … op de Facebookpagina’s van MNM en Eén. Donderdag kan je de nummers uit de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival in de officiële volgorde bekijken op YouTube en zaterdag is het tijd voor de officiële show Eurovision: Europe Shine A Light, die ook zal uitgezonden worden op Eén.

Verder kan je ook alle interviews van NikkieTutorials met de deelnemers van dit jaar (her)bekijken op YouTube. Zo is er zelfs voor de Eurovisie-superfans die het nu een jaartje zonder the real deal moeten stellen toch nog meer dan genoeg te beleven.

Hier kan je de eerste halve finale herbekijken:

Meer
Lees meer...