Left Right
scrollTop top

Eurovisiesongfestival krijgt dan toch speciale uitzending (vanop afstand)


Eurovisiesongfestival krijgt dan toch speciale uitzending (vanop afstand)
© Eurovision

Twee weken geleden kwam de organisatie achter het Eurovisiesongfestival met het droevige nieuws dat de show niet door zou gaan. Heel wat fans waren teleurgesteld dat ze daardoor hun favoriete acts niet aan het werk zouden zien. Daar komt nu verandering in. Op 16 mei komt er namelijk een speciale en eenmalige uitzending.

Geen feest in Rotterdam, en geen nieuwe winnaar. Dat was het besluit van het Eurovisiesongfestival eerder deze maand. Door de verspreiding van het coronavirus kon de show niet langer doorgaan. Gisteren maakte Eurovision bekend dat het met Eurovision: Europe Shine A Light toch een klein Europees feest gaat organiseren. Online, met afstand, maar ook met aandacht voor alle deelnemers.

Shine A Light

Met Europe Shine A Light willen de EBU en de Nederlandse omroep op 16 mei de wereld toch iets dichter bij elkaar brengen. In de show zullen kandidaten korte stukjes van hun liedjes laten horen, en zullen ze ook gezamenlijk een Eurovisiesongfestival-klassieker brengen. Dat gebeurt allemaal vanop afstand en niet in Nederland. Hoofdproducent Sietse Bakker wil van Europa die avond een bron van licht maken.

“We hebben ook bekende songfestival-artiesten uit het verleden uitgenodigd om nummers uit de afgelopen jaren te spelen. Online weliswaar”, zei hij tegen de Nederlandse entertainmentwebsite RTL Boulevard. “Natuurlijk staan we daarnaast ook uitgebreid stil bij de mensen die zijn getroffen door het coronavirus en degenen die zo hard werken om deze crisis te bestrijden.”

De show wordt opgenomen in een studio zonder publiek, maar wel met de Eurovisiesongfestival-presentatoren Jan Smit, Chantal Janzen en Edsilia Rombley. Ook Nikkie de Jager, beter bekend als NikkieTutorials, doet nog steeds het online luik. Eurovision: Europe Shine A Light wordt op 16 mei om 21 uur uitgezonden over heel Europa.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…