Left Right
scrollTop top

NikkieTutorials gaat mee presenteren tijdens het Eurovisiesongfestival


NikkieTutorials gaat presenteren
© Instagram @nikkietutorials

In mei vindt in Rotterdam het 65ste Eurovisiesongfestival plaats. Naast presentatoren Jan Smit, Chantal Janzen en Edsilia Rombley zal ook Nikkie de Jager te zien zijn. Nikkie is vooral bekend door haar YouTube-kanaal NikkieTutorials, en is met haar 13 miljoen abonnees momenteel de grootste Nederlandse internetster.

Een aantal maanden geleden was Nikkie de Jager wereldnieuws. Ze werd afgeperst, en moest verplicht aan de wereld bekend maken dat ze transgender was. De daarop volgende coming-out video haalde meer dan 33 miljoen kijkers en Nikkie mocht zelfs op bezoek bij de Amerikaanse talkshowhost Ellen DeGeneres. Maar ze is vooral steengoed in wat ze doet, zo heeft ze als make-up artieste al mogen samenwerken met celebraties als Lady Gaga en Kim Kardashian.

Alles online

Nikkie zal de online verslaggeving voor haar rekening nemen. Zo brengt ze verslag uit via de online kanalen van Eurovisie, en zal ze ook een speciale backstage serie maken voor het YouTube-kanaal van de liedjeswedstrijd. De Nederlandse maakte dat zelf bekend in een Instagram-video, waarin ook de voormalige winnaar Duncan Laurence te zien is. Naast het online platform zal Nikkie ook in iedere live-uitzending te zien zijn.

Grote droom

Een deel zijn van het Eurovisiesongfestival was voor Nikkie al jaren een grote droom. Na de winst van Nederland vorig jaar, wist ze dat ze er dit jaar bij wou zijn. “Vanaf het moment dat Duncan Laurence vorig jaar won in Tel Aviv, had ik maar één droom: zelf deel uitmaken van de Nederlandse editie. Toen ze me eind vorig jaar vroegen of ik dit wou doen, was ik enorm vereerd. Ik kijk er enorm naar uit om mezelf twee weken in dit avontuur te gooien.” vertelde de Jager aan de officiële site van Eurovisie. Wij zijn alvast excited!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…