Left Right
scrollTop top

Eurovisiesongfestival krijgt online reeks gehost door NikkieTutorials


NikkieTutorials Eurovision
© YouTube

Hoewel het Eurovisiesongfestival van dit jaar werd uitgesteld naar volgend jaar, kunnen fans toch helemaal in Eurovisiesferen komen. Want naast de vervangende shows op de dagen waarop het festival origineel gepland stond, staan er nog extra online reeksen gepland.

Door de wereldwijde coronapandemie gaat het Eurovisiesongfestival dit jaar niet door. Maar de deelnemers voor deze editie waren natuurlijk allemaal al gekozen, net zoals het presentatie-trio, aangevuld met online reporter Nikkie De Jager (aka NikkieTutorials). Die laatste krijgt nu een online reeks in de aanloop naar de Eurovisie-week. Die er dit jaar ook wat anders uitziet.

“Hi Europe, it’s Nikkie (video)calling”

In een korte aankondigingsvideo is te zien wat we van de Eurovisiereeks van Nikkie De Jager mogen verwachten. De YouTubester zal de verschillende kandidaten voor dit jaar vragen hoe ze zich bij de situatie voelen en of ze plannen hebben om volgend jaar alsnog hun land te vertegenwoordigen.

De interviews gebeuren via videochat, want in de meeste Europese landen is er op dit moment een lockdown van kracht en zijn verplaatsingen dus verboden. Maar via videochat kan Nikkie dus wel alle deelnemers van haar thuisland Nederland tot het verre Australië bereiken voor haar vragenvuur. Vanaf maandag 4 mei verschijnt er elke dag een nieuwe video met Nikkie.

Eurovision Home Concerts

De interviewreeks van Nikkie De Jager wordt niet de enige online reeks van het Eurovisiesongfestival. De afgelopen weken kon je op het YouTubekanaal van Eurovision namelijk al de Eurovision Home Concerts volgen. Dat zijn concerten van Eurovisiekandidaten, maar dan gewoon vanuit hun eigen huiskamer.

De kandidaten brengen hun eigen versies van andere Eurovisie-inzendingen. En dat zorgt soms voor geweldige momenten. Zo kan je hier luisteren naar KEiiNO, de Noorse inzending van vorig jaar (met de traditionele keelzanger) die hun versie van de IJslandse inzending van vorig jaar (ja, de SM-act) brengen.

Toch Eurovisiepret

Hoewel er geen echt Eurovisiesongfestival zal plaatsvinden dit jaar, kunnen Eurovisiefans binnenkort toch genieten van hun jaarlijkse portie glitters, veren en windmachines. De organisatie van het Eurovisiesongfestival heeft namelijk een alternatief programma voorzien voor de fans.

Op dinsdag 12 mei en donderdag 14 mei zal je zo online kunnen kijken naar de halve finales van het Eurovisiesongfestival. Dat zijn ook de dagen waarop deze halve finales origineel zouden doorgaan. Op die dagen kan je vanaf 21 uur de volledige show volgen, al zal je niet kunnen stemmen op je favoriete nummers. Maar dat houdt je natuurlijk niet tegen om zelf je innerlijke omroep(st)er naar boven te halen en punten te geven. De halve finales zullen opgevrolijkt worden met video’s van fans thuis. Wie zelf te zien wil zijn in de halve finales van het Eurovisiesongfestival kan hier alle informatie vinden.

Eurovision: Europe Shine A Light

Maar ook op zaterdag 16 mei, de dag waarop de finale van het Eurovisiesongfestival origineel gepland stond, zullen Eurovisiefans verwend worden. Op die dag wordt de show Eurovision: Europe Shine A Light uitgezonden.

Deze show werd samengesteld door de EBU in samenwerking met de Nederlandse omroepen NPO, NOS en AVROTROS, die dit jaar verantwoordelijk waren voor de organisatie van het liedjesfestijn. Naast de deelnemers van dit jaar, zullen in die uitzending ook legendarische inzendingen uit het verleden verschijnen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…