IJslands dorpje Húsavík lanceert promofilmpje om Oscar te winnen voor Eurovisie-film

De Oscars komen eraan en dus worden we overspoeld door promofilmpjes voor allerlei films. Een van de leukste daarbij komt van het piepkleine IJslandse dorpje Húsavík. Zij lanceren een campagne om het gelijknamige nummer uit de Netflix-film Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga te helpen steunen voor de Oscar voor Beste Originele Nummer.

In 2020 was er jammer genoeg geen Eurovisiesongfestival. Gelukkig voor de fans was er wel de Netflix-film Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga. Naast de vele verrassende gastrollen is die film uiteraard ook bekend om de muziek die erin komt.

Hoewel velen stiekem misschien meer fan zijn Jaja Ding Dong, is het het nummer Húsavík dat op de shortlist staat voor de Oscar voor Beste Originele Nummer. Dat lied gaat over een echt bestaand dorpje in IJsland en de inwoners willen er dan ook alles aan doen om deze Oscar binnen te halen.

Toerisme

Om hun kansen te proberen verhogen heeft Húsavík – goed voor iets meer dan 2.000 inwoners – een campagnefilmpje gemaakt. “Tot ongeveer 25 jaar geleden was de visserij ons belangrijkste exportproduct. Nu is ons belangrijkste exportproduct toerisme en meer dan een derde van alle banen in Húsavík zijn in het toerisme. Om deze reden is de stad zwaar getroffen door de Covid-19-pandemie”, legt het dorpje uit op de website Óskar for Húsavík.

“De release van de Netflix-film en het nummer Húsavík heeft de geest van de mensen van Húsavík opgetild. Toen we hoorden dat het lied, dat een soort anthem voor ons volk is geworden, kans maakte op een Oscar-nominatie, kwamen we in actie”, legt Húsavík uit.

Met hun promofilmpje hoopt Húsavík niet alleen een Oscar binnen te halen, ze dromen ook van een Eurovisie-museum. Daarvoor loopt een crowdfundingcampagne waarmee ze hopen 5.000 dollar op te halen. Het mag duidelijk zijn dat heel Húsavík hetzelfde doel heeft, of toch bijna heel Húsavík.

Zo hoopt Húsavík een Oscar binnen te halen

Meer
Lees meer...