Daisy Jones & the Six gaat in de toekomst misschien écht optreden

Sinds enkele weken kan je op Prime Video naar Daisy Jones & the Six kijken. Die reeks gaat over een band die in de jaren ’70 wereldberoemd wordt, maar ook met de gevolgen van die populariteit krijgt te maken. De serie is ondertussen op sociale media al een groot succes en de band zou in de toekomst zelfs graag eens een écht concert geven.

Een van de meest besproken boeken van het moment is sinds kort te zien op het kleine scherm. Daisy Jones & the Six van auteur Taylor Jenkins Reid kwam in 2019 uit, maar groeide pas tijdens de coronaperiode, dankzij TikTok, uit tot echte klassieker onder de jongeren. Er werd dan ook halsreikend uitgekeken naar de fictieserie die wekelijks verschijnt. Ondertussen staan er al zes afleveringen online.

Omdat de reeks het verhaal van de band Daisy Jones & the Six volgt, is er natuurlijk ook heel wat muziek. En met die muziek zou actrice Suki Waterhouse alvast graag eens echt optreden.

Daisy Jones and the Six

Het verhaal van het boek gaat over Daisy Jones (Riley Keough). Als jonge vrouw uit Los Angeles eind jaren 60 bevindt ze zichzelf in het echte rock ’n roll-leven. Ze slaapt met rocksterren, sluipt de bekendste clubs binnen en geniet van de seks en drugs. Maar haar grootste droom is om zelf in de Whisky a Go Go te staan.

In de jaren ’70 ontmoet ze The Six, een band uit Pittsburgh die op dat moment nogal wankel op de benen staat. Samen met hen brengt ze nieuwe muziek uit en dat gaat als een speer. Wanneer de seksuele spanning tussen Daisy en frontman Billy Dunne (Sam Claflin) opspeelt, zorgt dat voor nog extra drama. Zeker wanneer ook de rest van de band erbij betrokken wordt.

Liveconcert

Voor de serie moest de cast een lange repetitie ondergaan. Op die manier zouden alle muziekscènes (wat er ontzettend veel zijn) niet amateuristisch lijken en zouden de acteurs ook echt zingen en muziek spelen. Acteur Will Harrison, die Graham Dunne speelt, kon zelfs voor de reeks al perfect gitaar spelen. Actrice Riley Keogh is dan weer de kleindochter van zanger Elvis Presley.

Die repetities en al dat talent zorgen er natuurlijk voor dat een écht liveconcert van Daisy Jones & the Six tot de mogelijkheden behoort. Dat laat ook actrice Suki Waterhouse, die Karen speelt, weten in een interview met Variety. “Over een tweede seizoen heb ik nog geen idee, maar ik denk dat we misschien wel een liveconcert zullen spelen in de toekomst.”

Daisy Jones & the Six is bij ons te zien op Prime Video.

Meer
Lees meer...