TikTok in de ban van theorie die beweert dat Titanic nooit is gezonken

Een nieuwe week betekent ook: nieuwe virale video’s op TikTok. Deze keer gaat het om een bizarre theorie over de echte Titanic die in 1912 zonk. Volgens TikTokker Mia (@_mia.w22_) is dat namelijk nooit gebeurd. De video van drie minuten waarin ze uitlegt waarom gaat ondertussen viraal.

Wie de film Titanic heeft gezien, die weet hoe het verhaal afloopt. Maar toch zijn er nu enkele twijfels over of dat verhaal wel echt gebeurd is. Op TikTok zijn ze alvast in de ban van een theorie die uitlegt waarom dat wel eens onjuist zou kunnen zijn. Of we die theorie serieus kunnen nemen, is nog maar de vraag. Maar toch lijken heel wat andere TikTok-gebruikers overtuigd.

Titanic

In de video van drie minuten legt Mia kort de geschiedenis van de Titanic uit. De boot is samen met twee andere belangrijke boten, de Britannic en de Olympic, gebouwd door The White Star Line. De eerste die tot zinken kwam was de Britannic. Daarna kwamen de Olympic en de Titanic. “De Olympic heeft een tijd dienst gedaan en kwam uiteindelijk dicht bij zijn pensioen”, vertelt Mia.

Volgens Mia zou het teveel geld gekost hebben om de Olympic te repareren, waardoor de twee zijn omgewisseld. “Ze hadden enorm veel geld betaald voor het maken van de Titanic en het herstel van de Olympic zou nog duurder zijn. Om die reden hebben ze in 1912 de Olympic uitgestuurd en de Titanic aan land gehouden.

Populair

Zo konden ze het schip makkelijk laten zinken en het verzekeringsgeld van de nieuwere boot, Titanic, opstrijken. Uiteindelijk hebben ze met dat geld de Titanic laten ‘repareren’, terwijl dat niet echt nodig was. Hoewel de theorie niet echt onderbouwd is, lijken heel veel mensen toch overtuigd van het idee.

Dat is ook te zien aan het aantal views en likes op de video. Die is ondertussen al 11,4 miljoen keer bekeken en heeft meer dan 1,7 miljoen likes.

Bekijk de volledige theorie hier:

@_mia.w22_ Replying to @bamastidealwaysrolls i’m not saying anything for sure, but like i am #titanic ♬ original sound – ?
Meer
Lees meer...