‘The White Lotus’-intro viraal op TikTok en populair in dancings

Na twee seizoenen is The White Lotus nog steeds een groot succes. De HBO-reeks wordt gezien als een van de beste series van dit moment en bewees die status ook op de Emmy’s. Ook op sociale media is de reeks een hit en dat is vooral te merken op TikTok. Daar gaat de intro van de serie al weken viraal. Zelfs in dancings over de hele wereld begint de song op te duiken.

Dat introsongs van populaire series vaak even iconisch zijn als de serie zelf, dat bewezen onder andere The Office, Game of Thrones en Stranger Things al. Maar nu komt ook de themasong van de HBO-reeks The White Lotus in datzelfde lijstje te staan. Al sinds het eerste seizoen wordt het lied vaak beluisterd, maar pas door de aangepaste versie uit seizoen 2 is die overal te zien.

The White Lotus

The White Lotus vertelt het verhaal van een groep rijke mensen op het White Lotus-resort. In het eerste seizoen speelt het zich af in een resort op Hawaï, in het tweede seizoen verhuist het verhaal naar Sicilië, Italië. In beide seizoenen zien we het reilen en zeilen in die resorts en vooral alle tekortkomingen en problemen van verschillende gasten én het personeel.

Die tekortkomingen resulteren zowel in het eerste als tweede seizoen ook in verschillende sterfgevallen. Die moeten natuurlijk worden onderzocht, terwijl niemand het resort mag of kan verlaten. Op dat vlak doet de serie denken aan de filmfranchise Knives Out.

Dies Irae

Omdat het hoofdthema in de reeks de dood blijft, is het ook geen verrassing dat de introsong zich baseerde op Dies Irae van Mozart. Dat lied werd namelijk vaak gebruikt bij de katholieke mis voor de doden. In het eerste seizoen kreeg het lied een Hawaïaans jasje aan, in het tweede seizoen gooide de productie het over een iets andere boeg.

Bij de intro van seizoen 2 is er namelijk iets meer opbouw en eindigt het met een deel dat niet zou misstaan in dancings. En dat gebeurde ook. Nadat de sound viraal ging op TikTok en kijkers lieten weten dat ze fan waren van het nummer, begon het ook op te duiken in dancings.

Bekijk hier enkele TikToks:

@aliceagnes_ My last track of my last set ever at Club 121 ?? #whitelotus #whitelotusseason2 #dj ♬ Renaissance (Main Title Theme) [from “The White Lotus: Season 2”] – Cristobal Tapia De Veer
@janeaugust The season two theme song deserves to play at every club #nyc #whitelotus #whitelotustheme #club #terminal5 ♬ Renaissance (Main Title Theme) [from “The White Lotus: Season 2”] – Cristobal Tapia De Veer
@thecamellips i need a club remix of this theme immediately #thewhitelotus #themesong ♬ Renaissance (Main Title Theme) [from “The White Lotus: Season 2”] – Cristobal Tapia De Veer
@jamiealexandria The white lotus finale was absolutely mental ?? also this is a joke lol #whitelotus #whitelotusthemesong #hbomax #whitelotustheory #whitelotustheme ♬ Renaissance (Main Title Theme) [from “The White Lotus: Season 2”] – Cristobal Tapia De Veer
Meer
Lees meer...