‘Titanic’ krijgt nieuwe trailer en is binnenkort opnieuw te zien in cinema

Titanic keert binnenkort – nog maar eens – terug naar de cinemazalen. Voor de 25ste verjaardag van de film is een speciale geremasterde versie in 3D 4K HDR en een hoge framesnelheid gemaakt. En die kan je vanaf woensdag 8 februari zien in een beperkt aantal cinema’s.

Hoewel James Cameron op dit moment vooral in het nieuws is door de langverwachte en zeer succesvolle release van zijn film Avatar: The Way of Water, is er natuurlijk ook nog een andere filmklassieker die hij op zijn naam heeft. Het noodlottige verhaal van Jack (Leonardo DiCaprio) en Rose (Kate Winslet) op de zinkende Titanic is meer dan bekend genoeg. Toch blijft de film enorm populair bij miljoenen fans.

Toen Titanic in 1997 voor het eerst in de zalen kwam, was de film meteen een enorm succes. Naast 14 Oscarnominaties, waarvan er 11 werden verzilverd, werd Titanic ook de meest succesvolle film aller tijden aan de box-office. Die toppositie zou het vasthouden tot Avatar, eveneens van regisseur James Cameron dus, het record brak in 2010. De voorbije 25 jaar deed daarnaast enkel Avengers: Endgame ook nog beter dan Titanic.

Geremasterde 3D 4K HDR-versie

Speciaal voor de 25ste verjaardag van Titanic is er nu een geremasterde versie van de filmklassieker gemaakt. Het is al de vierde versie die gemaakt is van Titanic. Zo kwam er in 2012 een 3D-versie uit om het honderdjarig bestaan van de ramp met de Titanic te herdenken. In 2017 kwam er dan weer een beperkte herlancering om het twintigjarig bestaan van de film te vieren.

Deze keer gaat het opnieuw om een 3D-versie, maar dan wel geremasterd in 4K HDR en met een hoge framesnelheid. Nu is er ook een nieuwe trailer voor deze speciale herwerkte versie die je vanaf woensdag 8 februari in een beperkt aantal zalen kan gaan bekijken.

Bekijk hier de trailer van de geremasterde versie van Titanic:

Titanic is vanaf woensdag 8 februari te zien in de cinema.

Meer
Lees meer...