Daniel Radcliffe vertelt hoeveel toverstokken hij brak tijdens opnames ‘Harry Potter’

Daniel Radcliffe, die jarenlang Harry Potter speelde in de gelijknamige filmreeks, heeft in een interview met WIRED uitgelegd hoeveel toverstokken hij brak op de set van de films. Hij deed dat nadat er geruchten de ronde deden over het enorme aantal gebroken stokken.

Er doen geruchten de ronde dat Daniel Radcliffe tijdens de opnames van de films van Harry Potter meer dan 100 toverstokken brak, maar volgens de acteur zelf zijn het er heel wat minder. Al is het nog steeds een redelijk groot aantal.

“Geen 100”

In een video voor WIRED wilde Daniel Radcliffe graag een misverstand uit de wereld helpen. In de video kreeg de acteur de meest gegoogelde vragen over zichzelf voorgeschoteld. Eén daarvan was hoeveel toverstokken hij brak tijdens de opnames van de Harry Potter-films en da’s duidelijk iets wat gevoelig ligt bij de acteur. “Dat is een gerucht dat ik wil ontkrachten”, klonk het. “Ik zie soms op Twitter triviaweetjes. En een daarvan is ‘Daniel Radcliffe brak 100, of 60 toverstokken op de set’. Het is echt niet zoveel, guys. Ik gebruikte ze en drumde er de hele tijd mee op m’n been … en uiteindelijk verslijten ze en breken ze. Maar het waren er niet zo veel. Ik heb ook het gevoel dat iedereen enkele stokken brak.”

Maar hoeveel toverstokken sneuvelden er dan wel door Radcliffe? Daar geeft hij nu een antwoord op. “Het waren er 12 … of maximum 20.” Hij versleet doorheen de opnames van de acht films van Harry Potter dus gemiddeld zo’n één of twee toverstokken per film.

Bekijk hier de volledige video waarin Daniel Radcliffe de meest gegoogelde vragen over zichzelf beantwoordt:

Meer
Lees meer...