Left Right
scrollTop top

Nieuwe videogame rond Harry Potter-universum volgend jaar verkrijgbaar


Warner Bros.
© Bron: Warner Bros.

In 2022 kunnen de fans van Harry Potter nog iets op hun verlanglijstje schrijven. Hogwarts Legacy, een avonturengame gebaseerd op de tovenaarsschool Hogwarts, komt dan uit voor verschillende consoles.

Na enkele maanden van geruchten is het officieel: er komt een nieuwe game uit het Harry Potter-universum. Hogwarts Legacy zal de spelers meenemen naar de school Hogwarts, maar is niet gebaseerd op de beroemde boekenreeks. Het spel speelt zich af in de jaren 1800 met een eigen verhaal en een vervorming op de bekende wereld.

Sinistere magie

Op de officiële website van de videogame kan je de beschrijving lezen. “Je personage is een student die de sleutel heeft tot een oud geheim dat dreigt om de wereld van de tovenaars te vernietigen. Alleen jij kan beslissen of je dit geheim voor jezelf houdt om de anderen te beschermen of toegeeft aan de verleiding van de sinistere magie.” Je personage kreeg een toelatingsbrief van Hogwarts en ontdekt dus dat je de mogelijkheid krijgt om eeuwenoude magie te beheersen.

Niet op Nintendo Switch

Toen het spel in 2020 voor het eerst aan het publiek werd getoond, dacht men dat het in 2021 naar PS5 en XBOX Series X en S ging komen. De producenten van het spel hebben echter wat meer tijd nodig om het spel helemaal goed te krijgen, waardoor het maar in 2022 uitkomt. Ook goed nieuws: het is niet alleen voor de laatste generatie consoles. Naast PS5 en Xbox Series zal het spel ook te spelen zijn op Xbox One, PS4 en pc. Alleen over Nintendo Switch is er momenteel nog geen sprake.

Bekijk hier de trailer van Hogwarts Legacy:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…