David Bowie krijgt zijn eigen graphic novel: op de grens tussen biografie en fantasie

David Bowie Graphic Novel
Twitter/@jmr_parpadeos

Bowie: Stardust, Rayguns & Moonage Daydreams komt eraan! Wat dat is? David Bowies eigen graphic novel, die de “rise and fall” van zijn leven vertelt. Het boek ligt op de grens tussen biografie en fantasie.

David Bowie krijgt zijn eigen graphic novel. Bowie: Stardust, Rayguns & Moonage Daydreams is een verhaal waarin de Brit zichzelf opnieuw uitvindt. In het begin is hij “gewoon” David Jones, maar al snel ontpopt hij zich tot een opvallende artiest in de explosieve rockscène in het Londen van de jaren ’60.

Historisch correct

Insight Comics stak zijn schouders onder het project. Tekenaars Michael Allred en Laura Allred (bekend van Madman) en schrijver Steve Horton (die ook Amala’s Blade maakte) werkten samen aan de graphic novel over David Bowie.

Bowie: Stardust, Rayguns & Moonage Daydreams is deels een biografisch verhaal. Zo krijgen lezers verschillende opnamesessies en optredens te zien, zoals die in de geschiedenis effectief hebben plaatsgevonden.

Ziggy Stardust

Maar daarnaast is de graphic novel ook een fantasieverhaal. De tekenaars beelden uit hoe Bowie in gesprek ging met zijn buitenaards alter ego Ziggy Stardust.

In het album ‘The Rise And Fall Of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars’ landt de buitenaardse rockster Ziggy Stardust op aarde. Hij komt er met een boodschap van liefde en vrede, maar gaat uiteindelijk ten onder aan zijn succes.

Pre-order

Fans van David Bowie en graphic novels kunnen Bowie: Stardust, Rayguns & Moonage Daydreams nu al bestellen. Het 160 bladzijden tellende boek is wel pas beschikbaar vanaf januari volgend jaar.

Gesponsorde artikelen