De concurrenten van Grumpy Cat

Grumpy Cat is ondertussen een echt fenomeen. De knorrig kijkende kat heeft niet alleen veel fans op sociale media, maar ook een bloeiende merchandising. Bovendien is de kat ook te zien in Amerikaanse televisieshows, in de reclame van Friskies én krijgt hij binnenkort zijn eigen film. Maar Tardar Sauce – zoals de kat echt heet – mag niet hoogmoedig worden, want er zijn heel wat kapers op de kust…

1. Eén van hen is Snoopybabe, zowat het tegenovergestelde van de knorrige Tardar Sauce. Zijn schattigheid bezorgde hem al meer dan 220.000 volgers op Instagram. En terecht!

2. Deze Choupette is ongetwijfeld de meest stijlvolle concurrent, want ze is de kat van designer Karl Lagerfeld. En ook de meest verwende, met haar eigen iPad en dienstmeisjes.

3. Hamilton wordt ook wel de Hipster Cat genoemd, omwille van zijn – in 2013 enorm populaire – snor. Hij heeft niet alleen witte snorharen, maar ook een echt snorrenpatroon boven zijn mond.

4. Vergelijkbaar met Hamilton is Pudge. Zij is zelfs nog iets specialer, want haar gezichtje is verdeeld in een rosse en een zwarte kant. Ook Pudge heeft haar eigen merchandising.

5. Ook Sam heeft een opvallend kenmerk op zijn kopje: twee zwarte wenkbrauwen. Zijn zeldzame snoetje is ondertussen al goed voor meer dan 110.000 volgers op Instagram.

6. Colonel Meow heeft dan weer dezelfde mopperblik als Grumpy Cat, maar ziet er nog een pak kwaadaardiger uit…

7. De beste actrice is misschien wel deze Nala. Vooral de schrikkende gezichtsuitdrukking heeft ze al goed onder de knie.

8. Deze Lil Bub is al een ster. Zij had de hoofdrol in Lil Bub & Friendz, terwijl Grumpy Cat slechts een van haar vriendjes was. De film won in 2013 het Tribeca Online Festival Best Feature Film. 

9. Een andere geduchte concurrent is Niki, de zittende kat. En dat mag je letterlijk nemen.

10. Sockington is dan weer veruit de bekendste kat op Twitter, met meer dan 1,3 miljoen volgers. Zijn tweets gaan meestal over zijn eigen leventje…

… maar soms durft hij ook wel eens uit te halen naar Grumpy Cat.

11. Ook in België hebben we een twitterende kat: Onze Kevin. Hij is niet alleen enorm schattig…

… maar ook erg grappig.

12. De Japanse Maru is dan weer een ster op YouTube. Vooral zijn avonturen met dozen doen vele harten smelten.

13. En dan nog een nieuwkomer: Pugsley. De gezichtsuitdrukking van deze schattige kitten doet ons (en iedereen op Instagram) helemaal smelten.

14. Maar Grumpy Cat krijgt niet alleen concurrentie van zijn soortgenootjes, ook honden doen een poging. De ene al ‘grumpier’ dan de andere…

Meer
Lees meer...