‘De Expeditie: Groenland’: Average Rob krijgt het moeilijk na boodschap van thuisfront op zijn verjaardag

In De Expeditie: Groenland zijn we toe aan de vierde aflevering. En dat is een speciale dag voor Average Rob. Robert Van Impe, zoals de YouTuber echt heet, is namelijk jarig tijdens de zware tocht. Speciaal daarvoor krijgt hij een videoboodschap van vrienden en familie, en dat raakt hem duidelijk heel hard.

In De Expeditie: Groenland ondernemen acht bekende Vlamingen de 164 kilometer lange Arctic Circle Trail van Kangerlussuaq naar Sissimut in het westen van Groenland. Ze trekken al langlaufend met een slee van 40 kilogram door het desolate gebied in ijskoude omstandigheden tot 35 graden onder het vriespunt.

Het gezelschap in De Expeditie: Groenland bestaat uit actrice Tine Embrechts, televisiemaker Joris Hessels, presentator Viktor Verhulst, advocaat Sven Mary, actrice Lynn Van Royen, politica Jinnih Beels, influencer Average Rob en zangeres Pommelien Thijs. Zij worden bijgestaan door twee ervaren arctische gidsen Henk-Jan en Brecht.

Average Rob

Voor Average Rob is het een wel heel bijzondere expeditie. Hij is namelijk 31 jaar geworden in Groenland en speciaal daarvoor had Joris Hessels een tablet met een videoboodschap mee. Daarop zien en horen we heel wat familieleden en vrienden hem feliciteren met zijn verjaardag.

De video raakt Average Rob duidelijk. Het doet hem meteen ook beseffen dat hij misschien iets te veel werkt en iets te weinig tijd heeft voor de mensen die belangrijk zijn voor hem. “Als ik terugkom in België ga ik veel beter nadenken hoe ik mijn tijd spendeer”, concludeert hij.

Bekijk hier het fragment uit De Expeditie: Groenland:

De Expeditie: Groenland is te bekijken via Streamz of iedere maandag om 21.15 uur op Play4 en GoPlay.

Meer
Lees meer...