‘De Expeditie: Groenland’: Expeditieleden krijgen belangrijke waarschuwing voor hun vertrek

Het nieuwe jaar is van start gegaan en dus komt het nieuwe televisieseizoen er ook aan. Op Play4 brengt dat volgende week De Expeditie: Groenland, waarbij acht bekende Vlamingen zich aan een loodzware tocht wagen. Voor de expeditie vertrekt, krijgen zij enkele waarschuwingen mee, en die zullen heel belangrijk zijn.

In De Expeditie: Groenland ondernemen acht bekende Vlamingen de 164 kilometer lange Arctic Circle Trail van Kangerlussuaq naar Sissimut in het westen van Groenland. Ze trekken al langlaufend met een slee van 40 kilogram door het desolate gebied in ijskoude omstandigheden tot 35 graden onder het vriespunt. Tijdens de tocht zijn ze volledig zelfvoorzienend en moeten ze onder andere zelf hun kamp bouwen en sneeuw smelten om te kunnen drinken en eten. In de trailer van het programma konden we al zien hoe dat zorgt voor heel wat wisselende emoties bij de deelnemers.

Het gezelschap dat de zware uitdaging aangaat in De Expeditie: Groenland bestaat uit actrice Tine Embrechts, televisiemaker Joris Hessels, presentator Viktor Verhulst, advocaat Sven Mary, actrice Lynn Van Royen, politica Jinnih Beels, influencer Average Rob en zangeres Pommelien Thijs. Zij worden bijgestaan door twee ervaren arctische gidsen.

Wet is dead

Het zijn die gidsen die voor vertrek het achttal voorbereiden op hun loodzware tocht. “Temperatuur is wel een ding waar we moeten op letten. Er zijn zo twee uitdrukkingen. Het eerste is ‘comfortably cold‘, je moet comfortabel koud zijn. En het andere is ‘when you’re wet, you’re dead‘, dus je wil niet nat worden, want als je daarna stilstaat, bevriest dat zweet en word je superkoud en kan je onderkoeld raken”, klinkt het.

Een zeer belangrijke waarschuwing dus voor de expeditieleden en dat beseffen ze zelf ook. “Ik ga dat vergeten”, vreest Joris Hessels wel meteen.

Bekijk hier het fragment uit De Expeditie: Groenland:

De Expeditie: Groenland is te bekijken via Streamz. Vanaf maandag 8 januari verschijnt het programma ook wekelijks op Play4 en GoPlay.

Meer
Lees meer...